Новини

Захід «Долоньки любові» зібрав родини внутрішньо переміщених осіб

До Дня Матері в Хмельницькому провели захід для родин внутрішньо переміщених осіб, у яких в період з 24 лютого по теперішній час на території громади народились діти. Лише в Хмельницькому міському перинатальному центрі за цей час на світ з’явилося 406 дітей у внутрішньо переміщених матусь.

Захід мав символічну назву «Долоньки любові», адже учасники на карту України клеїли паперові долоньки, тим самим демонструючи єдність нашої країни та українців як нації загалом.

Організатори - Штаб допомоги вимушеним переселенцям Хмельницької міської ради та Хмельницький осередок БО «БФ «РОКАДА». Гостею заходу стала українська телеведуча, журналістка, акторка, блогерка Леся Нікітюк, яка активно допомагає українцям, які зупинилися в Хмельницькій громаді після початку повномасштабного вторгнення.

Привітав учасників заходу заступник міського голови Михайло Кривак. Михайло Михайлович згадав перші дні, коли українці приїжджали до Хмельницького рятуючись від рашистської навали. Частина залишилася тут і навіть народила дітей. Також відзначив надзвичайно важливу роль матері в житті дитини та країни, а також наголосив наскільки мужньою та сильною є українська мати.

Під час заходу учасники спілкувалися, переглянули відео про важливість материнського ресурсу, адже саме завдяки цьому мама може дбати про своїх дітей. Ділилися власними історіями.

Також Михайло Михайлович відзначив почесними грамотами за безкорисливу волонтерську діяльність, вагому допомогу вимушеним переселенцям, які тимчасово перебувають на території Хмельницької міської територіальної громади Лесю Нікітюк та благодійну організацію «Благодійний фонд «Рокада».

Загалом зустріч відбулася у теплій та невимушеній атмосфері – діти гралися та розглядали яскраві картини на стінах виставкої зали художньої школи, мами мали можливість поділитися власними переживаннями та поспілкуватися не лише одна з одною, але й з фаховими психологами.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!