Новини

Юні хмельницькі поети та читці змагаються за звання лауреатів фестивалю-конкурсу «Слово Нації»

У Хмельницькому завершився відбірковий (міський) тур Всеукраїнського літературного дитячо-юнацького фестивалю-конкурсу «Слово Нації». У ньому взяли участь 142 учасники територіальної громади. Журі визначило переможців. Нашу громаду в номінації «Авторська поезія» представлятимуть 3 переможці міського етапу, в номінації «Художнє читання» — 7.

Підсумки Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Слово Нації» стануть відомі 17 травня.

Започаткували літературний фестиваль-конкурс «Слово Нації», як міський, сім років тому виконавчий комітет Хмельницької міської ради, Департамент освіти та науки міської ради та Хмельницький палац творчості дітей та юнацтва.

З цього року, за пропозицією організаторів, конкурс набув статусу Всеукраїнського. Відтепер у конкурсі беруть участь представники усіх областей України.

Цей конкурс є унікальним за своєю метою та завданнями. Він спрямований на залучення дітей та молоді до вітчизняної та закордонної культури, літератури, до просвітницької діяльності як засобу інтелектуально-творчого розвитку та патріотично налаштованої особистості. Він також сприяє пропагуванню народної творчості, творів класиків, сучасних українських авторів, поглибленню художньо-естетичного виховання молоді засобами художнього слова, підтримці літературно обдарованої молоді, підвищенню професійної майстерності керівників та виконавців, встановленню творчих зв’язків між творчими художніми колективами та митцями.

Конкурс включає дві номінації — «Авторська поезія» і «Художнє читання». Причому остання номінація має дві підтеми: «Поети рідного краю» і «Україна понад усе». Учасниками конкурсу є вихованці (учні) закладів позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти України та інших організацій, установ віком від 8 до 21 року (включно).

Конкурс здійснюється у дистанційному/онлайн форматі.

За інформацією Департаменту освіти та науки

Хмельницької міської ради

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!