Новини

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності провели в освітніх закладах Хмельницької громади

Протягом тижня, з 24 до 28 квітня, у закладах дошкільної, загальної середньої та професійно-технічної освіти громади відбувся Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. Цей захід мав на меті ознайомити учнів з основними принципами безпеки та дати необхідні знання для виживання в надзвичайних ситуаціях.

Зокрема, під час Тижня з дітьми опрацювали такі теми, як: дії під час звучання тривожної сирени, укриття в закладі освіти та в будинку, порядок дій під час проведення евакуації, порядок дій під час виявлення вибухонебезпечних предметів і при виникненні пожежі, яких правил дотримуватися на дорозі, в транспорті, під час відпочинку на природі, коли ти залишаєшся один вдома, а також надання першої долікарської допомоги. Учні переглянули мультиплікаційні фільми, відеоматеріали та взяли участь у різноманітних інтерактивних заходах, таких як вікторини, конкурси малюнків, естафети, ігри, бесіди та конкурси.

Окрім того, в цей же період в закладах загальної середньої освіти провели День цивільного захисту. Також провели тренувальні евакуації.

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності дав учням необхідні навички для виживання в надзвичайних ситуаціях, а також формував свідоме ставлення до свого життя та здоров’я. Завдяки цьому заходу, учні опанували основами здорового способу життя та життєвими навичками безпечної поведінки як у повсякденному житті, так і при виникненні надзвичайних ситуацій.

За інформацією Департаменту освіти та науки

Хмельницької міської ради

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!