Новини

Звітний концерт хореографічного відділення Школи мистецтв приурочили до Міжнародного дня танцю

Вже традиційно, напередодні Міжнародного дня танцю, який відзначається щороку 29 квітня, хореографічне відділення Хмельницької школи мистецтв, починаючи з 2009 року, проводить свій звітний концерт. Цього року він відбувся у вщерть наповненому залі Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Старицького. Під гучні оплески понад 250 вихованців класів народного, сучасного та класичного танцю дарували свій талант і майстерність глядачам.

29 квітня — особливий день для всіх, хто живе у ритмі танцю, адже у всьому світі він відзначається як Міжнародний день танцю. Ця дата обрана невипадково: 29 квітня 1727 року народився Жан Жорж Новер, великий французький балетмейстер, реформатор і теоретик хореографічного мистецтва, «батько сучасного балету». У 1759 вийшла його знаменита праця «Листи про танець і балети», де він обґрунтував принципи балету-п’єси, який втілюється засобами дієвих пантоміми і танцю в співдружності композитора, хореографа і художника.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!