Новини

«Чорнобиль - незагоєна рана України»

Напередодні Дня пам’яті Чорнобильської трагедії для учнів 7-11 класів Копистинського навчально-виховного комплексу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, центру розвитку творчих здібностей дитини Хмельницької міської ради провели годину пам'яті присвячену чорнобильській катастрофі «Чорнобиль - незагоєна рана України».

В рамках просвітницького проєкту «Вивчай Україну», спеціалісти архівного відділу Хмельницької міської ради організували зустріч молоді з учасником ліквідації аварії на ЧАЕС, членом громадської організації «Союз Чорнобиль України» Іваном Клименком.

Під час спілкування Іван Клименко розповів про події тих днів, про свої своїх друзів з якими пліч-о-пліч боровся з небезпечним атомом. Тоді звичайні люди з великим ентузіазмом від щирого серця і великою надією на перемогу боролися з наслідками техногенної катастрофи та жертвували своїм здоров’ям та життям. Наш обов’язок пам’ятати про їх героїзм та докласти максимум зусиль, щоб події 1986 не ніколи повторилися.

Міський проект «Вивчай Україну», започаткований 2019 року. Реалізується спільними зусиллями архівного відділу Хмельницької міської ради та Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!