Новини

Закриття «Великоднього ярмарку – 2023»: святкова концертна програма та майстерка з українського народного танцю

Сьогодні хмельничани та гості нашого міста мали можливість насолодитися останньою, у рамках Великоднього ярмарку, концертною програмою – «Великдень єднає!», в якій взяли участь творчі колективи й окремі виконавці міського Будинку культури, студенти Хмельницького музичного коледжу імені Владислава Заремби та солісти Хмельницького академічного муніципального естрадно-духового оркестру.

Усі, хто завітав на мистецьку акцію, мали можливість не лише споглядати українські народні танці «Плескач», «Волинська полька» у виконанні старших вихованців народного аматорського ансамблю народного танцю "Веселка", а ще й навчитися вправно танцювати. На майстер-клас з українського народного танцю усіх охочих дітей і дорослих запросив керівник ансамблю Володимир Петрина.

Зі сцени лунали щирі слова привітання усім хмельничанам і гостям міста зі світлим святом Христового Воскресіння з побажаннями, щоб наша віра допомогла здолати будь-які труднощі та наповнила серця радістю, а передзвін великодніх дзвонів приніс лише благі вісті про перемогу України. Адже народ, що тримається витоків древніх обрядів та традицій – непереможний. І ніяка війна не зможе відлучити нас від роду, забрати з нашого серця рідну мову, віру, світогляд, культуру та зламати національний дух, бо ми були, є і будемо вільною нацією, що готова з піснею на устах воювати та перемагати!

Нагадаємо, усі мистецькі заходи, у межах Великоднього ярмарку, відбувалися на підтримку Збройних Сил України і тривали з 1 по 18 квітня. Протягом трьох тижнів хмельничани і гості міста насолоджувалися українськими піснями і танцями, надихалися самобутньою культурою нашої країни.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!