Новини

Хмельницький музей-студія фотомистецтва запрошує на відкриття виставки фотографій Олександра Савенка

У четвер, 6 квітня, о 16 годині у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва (вул. Проскурівська, 56) відбудеться відкриття персональної виставки творчих робіт хмельницького фотохудожника Олександра Савенка.

Олександр Анатолійович Савенко народився 10 грудня 1964 року в місті Хмельницькому, де проживає і сьогодні.

Вперше фотоапарат «Смена» з’явився в автора у 1976 році, а професійно він почав займатися фотографією в 2006 році.

З 2010 року Олександр систематично бере участь у міських фотовиставках і конкурсах. У фотоконкурсі «Хмельницький крізь об’єктив», присвяченому Дню міста, автор неодноразово посідав призові місця у різних номінаціях а також отримував Приз міського голови «За високу майстерність і особливе художнє бачення у фотомистецтві» — у 2012, 2014, 2018, 2019 та 2020 роках.

Світлини Олександра експонувались на колективних та виставках конкурсів фотографій.

У 2017 році провів свою першу персональну виставку у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва.

У 2022 році – виставка «Світлина в темні часи» у Хмельницькому обласному художньому музеї.

У 2022 році Олександр став членом Національної спілки фотохудожників України.

Персональна фотовиставка хмельничанина Олександра Савенка вперше в такому обсязі являє творчість майстра, чиї високохудожні фотографії давно приваблюють не тільки тих, хто цікавиться цим видом мистецтва, а й пересічних глядачів, тих, хто любить своє місто, його людей, природу, мир і спокій, красу і затишок, тих, хто любить життя…

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!