Новини

На реалізацію Програми розвитку та фінансової підтримки КП «Чайка» спрямують 940 тисяч гривень

На позачерговій сесії Хмельницької міської ради ухвалено низку програм розвитку та фінансової підтримки комунальних підприємств, зокрема і КП «Чайка» Хмельницької міської ради. Програма розрахована на 2 роки, 2023 і 2024. Комунальне підприємство веде діяльність з надання лазневих послуг населенню. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, з 24 лютого 2022 року, КП «Чайка» додатково надає безплатні послуги для військовослужбовців ЗСУ, бійців територіальної оборони та внутрішньо-переміщених осіб. Минулого року на базі комунального підприємства «Чайка» (вул. Франка, 28) запрацювала перша громадська пральня. Проект реалізовано завдяки співпраці міста з Міжнародною організацією з міграції.

Виконання заходів «Програми розвитку та фінансової підтримки комунального підприємства «Чайка» Хмельницької міської ради на 2023-2024 роки» забезпечується за рахунок коштів бюджету Хмельницької міської територіальної громади, власних обігових коштів комунального підприємства «Чайка» Хмельницької міської ради, інших джерел, не заборонених чинним законодавством України.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми – 940,0 тис. грн. З них 600 тис. грн – з бюджету Хмельницької міської територіальної громади, по 300 тисяч гривень на кожний рік відповідно.

У складі КП «Чайка» є два структурних підрозділи – Лазня №1 (вул. Франка, 28) і Лазня №2 (вул. Петлюри, 23). У 2023 році значна увага приділятиметься модернізації та енергоефективності Лазні №2, задля її стабільної роботи. Згідно з програмою, головним розпорядником коштів - Управлінням економіки, закладено кошти на такі заходи:

  • заміну дерев’яних вікон в будівлі лазні №2 на пластикові, енергозберігаючі - 200 тис. грн;
  • встановлення нових парових калориферів в приміщеннях лазень - 100 тис. гривень.

 

Парові калорифери в процесі роботи піддаються високому тиску і температурі, в результаті чого з’являються швидкі процеси корозії металу. Останній паровий калорифер був придбаний підприємством у 2010 році. Аби уникнути аварійних ситуацій, зупинок у роботі парних підприємства, ухвалено рішення про часткову закупівлю нових парових калориферів за кошти бюджету.

За кошти комунального підприємства «Чайка» (70 тис. гривень) в роздягальні Лазні №2 заплановано замінити шафи.

Впровадження заходів, передбачених Програмою, сприятиме поліпшенню та підвищенню якості послуг, які надаються підприємством.

 

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!