Новини

Провели семінар-тренінг для шеф-кухарів шкіл Хмельницької громади

Днями відбувся семінар-тренінг для шеф-кухарів закладів загальної середньої освіти громади. Провели навчання фахівці ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг». Тема заходу - «Стандарти НАССР — важливий інструмент для контролю безпеки харчування в закладах освіти»

Розпочала семінар спеціалістка з харчування Департаменту освіти та науки Ольга Гура. Лейтмотивом її виступу стало питання організації якісного та безпечного харчування учнів у закладах загальної середньої освіти громади.

Викладачі навчального закладу Світлана Горпинич і Майя Зелінська розповіли про санітарно-гігієнічні вимоги до персоналу та приміщень харчоблоків, кольорове кодування згідно з рекомендаціями НАССР, сучасне устаткуванням харчоблока, технологію готування страв.

Друга частина семінару була практичною. Фахівці закладу, майстри виробничого навчання, демонстрували схему приготування страв, виробів з тіста та напоїв дитячого харчування; показали справжній майстер-клас з формування різних видів випічки.

Дехто з учасників семінару виявив бажання показати свою майстерність колегам.

Семінар став для шеф-кухарів важливою подією, розширивши їхні знання та практичні навички безпечного дитячого харчування.

За результатами семінару-тренінгу учасники отримали відповідні сертифікати.

Також учасники заходу мали змогу оглянути виставку спецодягу для працівників харчоблоків, новітнього кухонного обладнання та літератури.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!