Проекти рішень міської ради

Про надання місцевої гарантії у 2023 році

 

Про надання місцевої гарантії у 2023 році

 

Відповідно до статей 17, 18, 74 Бюджетного кодексу України,  постанови Кабінету Міністрів України від 14.05.2012 № 541 «Про затвердження Порядку надання місцевих гарантій», рішення позачергової 22-ї сесії міської ради від 21.12.2022 року №12 «Про бюджет Хмельницької міської територіальної громади на 2023 рік» (зі змінами), керуючись статтями 26, 60,70, частиною першою статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Надати Європейському банку реконструкції та розвитку (надалі – ЄБРР) місцеву гарантію Хмельницької міської ради для забезпечення умов виконання боргових зобов’язань Хмельницького комунального підприємства «Електротранс» (далі ХКП «Електротранс», місцезнаходження: вул.Тернопільська,15/2, м.Хмельницький, Хмельницька область, 29016, Україна) за кредитним договором з Європейським банком реконструкції та розвитку.

1.1. Назва інвестиційного проєкту, для виконання (реалізації) якого залучається кредит під місцеву гарантію – «Модернізація громадського тролейбусного транспорту Програми розвитку електротранспорту Хмельницької міської територіальної громади».

1.2. Обсяг та валюта кредиту – 10 600 000,0 (десять мільйонів шістсот тисяч) євро.

1.3. Строк кредиту – 13 років з дати набрання чинності кредитного договору між ХКП «Електротранс» та ЄБРР, упродовж яких кредит має бути повністю погашений двадцятьма рівними піврічними платежами, що сплачуються після завершення пільгового періоду, який становить три роки.

1.4. Відсоткова ставка за користування залученими коштами встановлюється у розмірі 5,75% річних максимум, з підвищеннями та зниженнями, за умови кредитного рейтингу країни відповідно до цінової сітки, яка повинна надаватися окремо.

1.5. Сплата відсотків здійснюється кожні шість місяців у строки та згідно з умовами, встановленими кредитним договором між ХКП «Електротранс» та ЄБРР.

1.6. Погашення кредиту та відсотків за користування кредитними коштами здійснюється за рахунок коштів ХКП «Електротранс».

2. Строк надання місцевої гарантії на період дії кредитного договору, але у будь-якому разі до повного виконання зобов’язань Хмельницьким комунального підприємства «Електротранс» за кредитним договором.

3. Встановити, що місцева гарантія надається у розмірі всіх зобов’язань Хмельницького комунального підприємства «Електротранс» відповідно до кредитного договору.

4. Встановити, що надання майнового або іншого забезпечення виконання зобов’язань за надання місцевої гарантії не здійснюється.

5. Встановити для Хмельницького комунального підприємства «Електротранс» плату за отримання місцевої гарантії  у розмірі 1 грн на місяць на весь період дії договору гарантії.

6. Фінансовому управлінню Хмельницької міської ради укласти з Хмельницьким комунальним підприємством «Електротранс» договір про погашення заборгованості ХКП «Електротранс» перед Хмельницькою міською територіальною громадою за виконання гарантійних зобов’язань

7. Доручити Хмельницькому міському голові Симчишину Олександру Сергійовичу від імені Хмельницької міської ради укласти з Європейським банком реконструкції та розвитку  договір гарантії, відшкодування та підтримки проєкту, що передбачає надання місцевої гарантії на умовах, визначених цим рішенням.

8. Фінансовому управлінню Хмельницької міської ради щорічно протягом строку дії договору гарантії передбачати в бюджеті Хмельницької міської територіальної громади кошти для забезпечення виконання гарантійних зобов’язань за договором гарантії перед Європейським банком реконструкції та розвитку відповідно до умов статті 17 Бюджетного кодексу України.

9. Рішення набуває чинності після погодження обсягу та умов надання місцевої гарантії Хмельницької міської ради Міністерством фінансів України.

10. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань планування бюджету, фінансів та децентралізації.

 

Міський голова О.СИМЧИШИН

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!