Новини

Комітет ЄБРР затвердив фінансування для проекту модернізації громадського транспорту Хмельницького

«Хороші новини! Комітет Європейського банку реконструкції та розвитку затвердив фінансування для проекту модернізації громадського транспорту Хмельницького. Попередня угода між містом та банком була підписана близько року тому.

Плануємо купити до 45 нових низькопідлогових сучасних тролейбусів. Для цього планується залучити кредитні кошти в сумі 10,6 млн євро.

Завдяки нашій постійній роботі та комунікації з міжнародними інституціями, результативним візитам нам вдалося залучити фінансову підтримку європейських та американських партнерів.

Додатково до кредиту Хмельницький отримає 4,45 млн євро безповоротних грантових коштів на купівлю нового транспорту. Майже 180 млн грн гранту- це результат багатомісячної роботи нашої команди на міжнародній арені.

Окрім оновлення рухомого складу, комунальне підприємство «Електротранс» частково модернізує тролейбусне депо та зробить повністю нову автоматичну мийку.

Часові рамки реалізації такого масштабного проекту є досить довгими. Орієнтовно у квітні плануємо офіційно підписати грантову та кредитну угоди. Після цього, тендерні процедури і виробничий цикл техніки. Фактично, плануємо отримати першу партію тролейбусів на початку 2024 року.

Загалом маємо завдання повністю оновити тролейбусний парк та базу КП «Електротранс», а також збільшити кількість тролейбусів на 20%.

Працюємо далі…

Тримаймо стрій!», - розповів міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!