Новини

Фестиваль «Зимові візерунки» зібрав танцювальні колективи, які очолюють випускники «Подолянчика»

Впродовж двох днів, 21 і 22 січня, у місті Хмельницькому тривав ХХХІV Всеукраїнський фестиваль «Зимові візерунки» пам’яті Юрія Гурєєва, присвячений 104 річниці Соборності України.

На цьогорічному фестивалі виступили 6 яскравих творчих хмельницьких колективів народного танцю, керівники яких є випускниками «Подолянчика» і учнями Юрія Івановича, а саме:

  • Народний художній колектив ансамбль танцю «Подолянчик» Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва, керівник – Відмінник освіти України Іван Гуреєв,
  • Народний художній колектив ансамбль танцю «Козацькі джури» Хмельницької середньої загальноосвітньої школи №18 імені В. Чорновола, керівник – заслужений працівник освіти України Костянтин Загурський,
  • Народний художній колектив ансамбль танцю «Веснянка» Хмельницької середньої загальноосвітньої школи №24, керівник – Валентина Мандзій,
  • Народний аматорський ансамбль народного танцю «Веселка» Хмельницького міського будинку культури, керівники – Оксана і Володимир Петрини,
  • Зразковий ансамбль народного танцю «Сяйво» Хмельницької школи мистецтв, керівник – Ігор Андрушко,
  • Дитяча студія «Козаки Поділля» Хмельницької обласної філармонії, керівник – Заслужений артист України Сергій Качуринець.

Першого дня, 21 січня, відбувся великий концерт – відкриття фестивалю «Ми з України», 22 січня – концерт «День Злуки – це братерства день», в якому, крім хореографічних колективів, взяв участь Хмельницький академічний муніципальний камерний хор, керівник – заслужений діяч мистецтв України Ігор Цмур.

«Два дні на сцені Хмельницького палацу творчості вирувало яскраве патріотичне дійство, учасники колективів дарували своє самобутнє мистецтво хмельничанам та збирали кошти на допомогу славним Збройним силам України, які мужньо і віддано захищають нашу землю. Два дні - дитячої безпосередності та майстерності, українського танцю та української пісні, єдності і братерства, благодійності та любові, віри і надії, добра і тепла, шаленої енергетики і шквалу емоцій і невимовної вдячності нашому українському народу та болю за долю України», - розповів керівник Народного художнього колективу ансамблю танцю «Подолянчик» Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва Іван Гуреєв.

Фестиваль «Зимові візерунки», започаткований в 1987 році Лауреатом Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, Народним художнім колективом України ансамблем танцю «Подолянчик» та його засновником і керівником Заслуженим вчителем України Юрієм Гурєєвим, людиною з великої літери, справжнім патріотом України. На жаль, вже 14 років Юрія Івановича немає з нами, але його справа продовжується і з 2009 року фестиваль «Зимові візерунки» став даниною пам’яті цій талановитій людині. Саме Юрій Іванович започаткував творчу співпрацю між дитячими хореографічними колективами.

Мета фестивалю – ознайомити хмельничан з кращими зразками дитячої та юнацької творчості України. Особливістю «Зимових візерунків» є те, що вони не носять конкурсний характер, а сприяють патріотичному вихованню та єднанню творчих дітей.

За 33 роки на фестивалі побували 55 хореографічних, два вокальних колективи та оркестр народних інструментів. Велика географія фестивалю – в ньому брали участь діти з Києва, Львова, Харкова, Маріуполя, Запоріжжя, Вінниці, Рівного, Луганська, Полтави, Тернополя, Алчевська, Шостки, Одеси, Дніпра та інших міст України.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!