Новини

Як правильно утилізувати ялинку

Після відзначення Нового року та Різдва на вулицях міста з'являється велика кількість пожовклих і обсипаних ялинок. Раціональний підхід до утилізації ялинок використовує комунальне підприємство «Спецкомунтранс». Працівники збирають зелені деревця, викинуті мешканцями та відвозять на міський полігон твердих побутових відходів, де їх переробляють за допомогою деревоподрібнюючої машини на дрібну щепу і далі використають для опалення приміщень та для зоокуточків.

Варто дотримуватися вимог правильної утилізації натуральних ялинок:

- не обмотуйте дерево скотчем;

- зніміть усі ялинкові прикраси;

- не викидайте ялинку у контейнер, а ставте поряд.

Ще раз нагадуємо, що в жодному разі не можна викидати ялинки у контейнери для сміття, деревця потрібно залишати на майданчиках, поряд з контейнером. Важливо, щоб дерево не містило жодних дротів, цвяхів та інших предметів, які можуть пошкодити спеціальну установку або гідравлічну частину автомобілів, які забирають сміття.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!