Новини

Роз’яснення щодо змін у розрахунку соціальних нормативів для житлових субсидій на опалювальний період 2022-2023 років

Чому зменшився розмір житлової субсидії або ж вона призначається у нульовому розмірі на опалювальний період 2022-2023 років? З такими запитаннями до Управління праці та соціального захисту населення та на пряму телефонну лінію «Міська влада відповідає» звертаються хмельничани - одержувачі житлових субсидій.

Управління праці та соціального захисту населення інформує, що зменшення житлової субсидії відбулось у зв’язку з відміною норми про збільшення на 50 % соціальних нормативів, у межах яких надається субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, а саме для користування послугами з централізованого водопостачання та водовідведення, з постачання гарячої води, з постачання та розподілу природнього газу, електричної енергії, яка діяла в попередньому періоді для регіонів з «червоним» рівнем епідеміологічної небезпеки на період карантину, спричиненого коронавірусом. Вказану норму відмінено постановою Кабінету Міністрів України № 1041 від 16.09.2022 року.

З січня 2023 року призначення, нарахування і виплату житлових субсидій та пільг здійснюють органи Пенсійного фонду України.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!