Новини

Працівників структурних підрозділів міської ради навчають надавати долікарську медичну допомогу

Уміти надавати першу долікарську медичну допомогу – обов’язок кожної людини, особливо в умовах війни. Сьогодні для працівників виконавчих органів Хмельницької міської ради проведено чергове навчання щодо надання першої долікарської медичної допомоги, тактичної медицини потерпілим у разі нещасного випадку, при пораненнях, травмах та інших невідкладних станах, котрі загрожують життю людини.

Навчання провели досвідчені інструктори з тактичної медицини КП «Навчально-тренувальний центр Хмельницької міської територіальної громади».

Посадові особи місцевого самоврядування відпрацювали алгоритм дій при наданні домедичної допомоги постраждалим, в яких виявлено поранення у нижні або верхні кінцівки, зупинилося дихання. Зокрема, дізналися як перевірити дихання постраждалого, як забезпечити прохідність дихальних шляхів, як оглянути постраждалого на наявність переломів чи проникаючих поранень, зупиняти кровотечу, правильно накладаючи пов’язки (гемостатичні та давлячі) і турнікети.

Найближчим часом відбудуться заняття з психологічної підготовки та поводження зі зброєю.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!