Новини

Олександр Симчишин про підсумки засідання виконавчого комітету

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Хмельницької міської ради. В ході роботи розглянули 55 питань порядку денного. Усі рішення пов’язані із забезпеченням життєдіяльності Хмельницької громади.

«Сьогодні виділили 10 млн 800 тис. грн в межах програми шефської допомоги для семи наших військових частин. Найбільше коштів виділено на придбання 30-ти квадрокоптерів, які допоможуть нашим військовим.

Додали 2 млн грн на підтримку родин загиблих Героїв.

Загалом, в 2022 році на усі програми, пов’язані з нашою обороноздатністю, ми виділили уже 97 млн 500 тис. грн з міського бюджету.

Передбачили 20 млн грн для КП «Хмельницьктеплокомуненерго» на продовження якісної роботи під час опалювального сезону. На проходження опалювального сезону ми передбачили 104 млн грн, щоб підприємство якісно пройшло складну зиму.

Додали кошти на придбання дизельних та бензинових генераторів. Це установи соціального захисту, освіти, житлово-комунального господарства. Загалом, якщо брати тільки освіту і жкг, то з бюджету на дизельгенератори, на електростанції було виділено 24,5 млн грн. Також кошти виділялися на медичні заклади. Крім того, більше 150 генераторів було придбано за кошти управляючих муніципальних компаній. Загальна сума становить близько 40 млн передбачених на дизельні, бензинові генератори або електростанції.

Виділили кошти на придбання подарунків для дітей військовослужбовців-мешканців нашої громади.

Виділили одноразову матеріальну допомогу у розмірі 50 тис. грн для 22 родин полонених воїнів або зниклих безвісти. Загалом, уже 34 родини хмельничан, які зникли безвісти або знаходяться в полоні, отримують допомогу у розмірі 50 тис. грн.
56 мешканців громади отримають одноразову матеріальну допомогу на загальну суму 212 тис. грн.

Врегулювали частину питань, пов’язаних з орендою комунального майна, з забезпеченням громадськими перевезеннями частини маршрутів, які функціонують в місті Хмельницькому. Це маршрути №3, №4, №15», - підсумував міський голова Олександр Симчишин.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!