Проекти рішень виконавчого комітету

Про розгляд заяви Федоровича Олександра Йосиповича про перегляд постанови адміністративної комісії при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради

Про розгляд заяви Федоровича Олександра Йосиповича про перегляд постанови адміністративної комісії при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради

 

 

Адміністративною комісією при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради притягнуто Федоровича Олександра Йосиповича до адміністративної відповідальності згідно ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесено постанову від 22.02.2022 року № 10-МД про накладення на нього санкції у вигляді штрафу в сумі 1360,00 грн. Суть справи полягає у тому, що 22.12.2021 року о 15 год. 50 хв. на вулиці Чорновола, 56 у місті Хмельницькому виявлено самовільно встановлену тимчасову конструкцію (ящики з продуктами харчування) на міській території, що є порушенням вимог пункту 3.5.4. Правил благоустрою території міста Хмельницького та складено протокол про адміністративне правопорушення.

Федорович Олександр Йосипович звернувся до виконавчого комітету Хмельницької міської ради із заявою про скасування вищевказаної постанови.

За результатами розгляду заяви необхідно зазначити наступне.

У заяві Федорович О.Й. посилається на Постанову Сьомого апеляційного адміністративного суду в справі № 686/20389/21 від 16 лютого 2022 року.

За підсумками вивчення матеріалів справи встановлено, що  гр. Федорович О.Й. 22.12.2021 року о 15 год. 50 хв. на вулиці Чорновола, 56 у місті Хмельницькому самовільно встановив тимчасову конструкцію (ящики з продуктами харчування) на міській території, що є порушенням вимог пунктів 3.5.4. Правил благоустрою території міста Хмельницького.

Представниками ХМКП «Муніципальна дружина» виявлено порушення, встановлено винну особу та складено протокол про адміністративне правопорушення. Протокол та додані до нього фото та відео були направлені для розгляду на адміністративну комісію при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради для прийняття рішення, а заявнику було надіслано протокол і запрошення на засідання адміністративної комісії. Федорович О.Й. був присутній на засіданні адміністративної комісії. Він не заперечував факт самовільного облаштування конструкції (ящики з продуктами харчування) на міській території. Однак, заявник не звертає увагу на те, що у Постанові Сьомого апеляційного адміністративного суду в справі № 686/20389/21 важливим аргументом вказано те, що він не був присутній на засіданні адміністративної комісії при прийнятті рішень оскаржуваних ним постанов.

Також, адміністративною комісією при прийнятті рішення було враховано і те, що Федорович О.Й. протягом 2021 року неодноразово  притягався до адміністративної відповідальності за аналогічні правопорушення. Розглянувши матеріали справи, адміністративна комісія винесла постанову про накладення на Федоровича Олександра Йосиповича санкції у вигляді штрафу в сумі 1360,00 грн. 

Враховуючи вищевикладене, керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», ст. ст. 152, 288, ч. 1ст. 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, виконавчий комітет міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Федоровичу Олександру Йосиповичу у задоволенні скарги відмовити. Постанову адміністративної комісії при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради від 22.02.2022 року № 10-МД про накладення на нього санкції відповідно до ст. 152 КУпАП у вигляді штрафу в сумі 1360,00 грн. залишити без змін.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради В. Діденка.

 

Міський голова  О. СИМЧИШИН

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!