Новини

Таборування для сімей ВПО: цікаво та змістовно

Близько сотні маленьких і дорослих українців з різних куточків країни, які, втікаючи від війни, знайшли прихисток у місті Хмельницькому та в інших населених пунктах Хмельницької громади, згуртувалися у наметовому таборі для сімей внутрішньо переміщених осіб "ВПО Camp", який цього разу через несприятливі погодні умови відбувся в іншому форматі і розмістився у Рекреаційному центрі «Берег надії», що у селі Головчинці. Організував табір Tatohab.Хмельницький за сприяння Хмельницької міської ради та Карітас Хмельницький УГКЦ.

Впродовж трьох днів, з 16 по 18 вересня, учасники табору мали можливість цікаво та змістовно провести час. Для дітей і дорослих організовано розважальну та інтерактивну програми, зокрема, участь у різноманітних змаганнях, активних іграх, творчих і арт-терапевтичних заняттях, а ще – концерт, кінопоказ і смачну кухню.

Таборування відбулося завдяки реалізації проєкту «Реагування на надзвичайні ситуації внаслідок бойових дій в Україні 2022».

Довідково:

Проєкт TATOhub в Хмельницькому, Ужгороді, Тернополі реалізується ГО «Клуб рибалок України - Юей Фішинг Клуб» у рамках програми ООН з відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу та проєкту “Трамплін до рівності”, що імплементується #UNFPA Україна у партнерстві з Офісом Віцепрем’єрки з питань Європейської та Євроатлантичної інтеграції України за фінансової підтримки Швеції.

"Тато Хаб - простір відповідальних чоловіків" - це всеукраїнський проєкт школи батьківства розроблений з метою допомоги татам у відпрацюванні навичок та дій, які допоможуть їм стати більш відповідальними батьками та партнерами.

Проєкт реалізується в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!