Новини

Позачергова сесія міської ради: погодження на отримання гранту від НЕФКО на облаштування житла для ВПО, премії кращим освітянам та обдарованим учням

Відбулася позачергова 18 сесія Хмельницької міської ради, на якій розглянули 36 питань порядку денного. Традиційно розпочали засідання з хвилини мовчання у пам’ять про загиблих за Україну. Про ключові моменти сесії розповів Хмельницький міський голова Олександр Симчишин:

"Одне з основних питань - про погодження на отримання гранту від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) для фінансування інвестиційного проєкту. Це майже півтора мільйона євро, або близько 60 млн. грн безповоротних коштів, які ми отримаємо від НЕФКО, на облаштування житла, кімнат гуртожитського типу, для внутрішньо переміщених осіб на двох об’єктах у місті Хмельницькому. Зокрема, у комунальних приміщеннях, розташованих на вулицях Кам’янецькій та Інститутській. Плануємо забезпечити тимчасовим житлом 150-170 сімей ВПО.

Для розвитку благодійництва, меценатства та волонтерства проголосували за рішення, яким звільнили від сплати податку за нерухомість Благодійні фонди, які здійснюють свою діяльність на території Хмельницької міської територіальної громади. Плата здійснюватиметься лише за приміщення площею 120 кв. м і більше. Якщо площа менша, то сплачувати податок не потрібно.

Призначили премії Хмельницького міського голови для 29 обдарованих учнів і для 30 педагогів шкіл, дитячих садочків і позашкільних навчальних закладів. Щомісячна премія, яку отримуватимуть педагоги протягом навчального року, становить 50 % від мінімальної заробітної плати, а для обдарованих дітей – 50% від прожиткового мінімуму.

Також внесли зміни в положення про нагородження і додаткову мотивацію для випускників шкіл, які отримали найвищий бал за результатами ЗНО. Відтепер, хто набере 600 балів з мультипредметного тесту, теж буде отримувати 10 тисяч грн. Цього року у нас 4 таких учні.

Внесли зміни в низку програм соціального захисту. Додали до пільг, якими в нас користувалися родини загиблих, а також учасники російсько-української війни, які мали юридичний статус АТО/ООС, всіх тих, хто вже після 24 лютого бере участь у російсько-українській війні і родини загиблих. Це питання пов’язані із соціальним захистом і можливістю навчання дітей учасників російсько-української війни у вищих навчальних закладах по співфінансуванню з міського бюджету.

Традиційно значна частина питань порядку денного стосувалася управління комунальним майном, земельних питань тощо. Так, відвели ще одну земельну ділянку під сквер, площею 44 га, на вул. Свободи, а також припинили право користування земельною ділянкою, розташованою у мікрорайоні Озерна, церкві Московського патріархату, яка вже розпочала самочинне будівництво на цій ділянці.

У ході сесії також заслухано інформацію керівника Хмельницької окружної прокуратури стосовно діяльності прокуратури у першому півріччі 2022 року".

Докладніше - на власній сторінці міського голови Олександра Симчишина у мережі Фейсбук.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!