Новини

Виставка-інсталяція «Виборюючи незалежність: 1990-2022» на Проскурівській

Біля кінотеатру ім. Т. Шевченка розгорнуто виставку-інсталяцію «Виборюючи незалежність: 1990-2022» . Представлені фото та інформаційні плакати висвітлюються події Революції на граніті. Тоді учасники мітингів у Києві вперше закликали керівництво України вивести країну зі складу СРСР та розпочали голодування, вимагаючи демократизації усіх суспільно-політичних процесів.

Також можна побачити фото з Майдану 2004 року – Помаранчевої революції. Всеукраїнська акція протесту проти масових системних фальсифікацій на користь провладного кандидата стала знаковою подією в сучасній історії Української держави.

Представлено фото Революції Гідності. В 2014 році акція на підтримку євроінтеграції України, що у зв’язку із жорстоким придушенням учасників, переросла у спротив проти встановлення тоталітарного режиму та зміну курсу країни, знищення демократії та громадянського суспільства.

Частина виставки розповідає про події російсько-української війни - силове захоплення росією у 2014 році Криму, територій Луганської та Донецької областей, повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року.

Також відвідувачі експозиції познайомляться із подіями цього періоду у нашому місті, розбудовою Хмельницького за час незалежності.

Організатори виставки - Музей історії міста Хмельницького, Хмельницький музей-студія фотомистецтва, Міський будинок культури.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!