Новини

День Української Державності у Хмельницькому: історичний екскурс і патріотичні пісні Віктора Винника

Україна – неймовірна країна: могутня, тисячолітня, вродлива та смілива! Скільки вольових людей творили її державність та культуру. Які прекрасні свята, традиції та символи вона має.

Усі, хто завітав сьогодні у сквер імені Тараса Шевченка, мали можливість долучитися до історичного екскурсу на тему «Шлях крізь віки». Захід приурочили Дню Української Державності.

Поблизу пам’ятника генію українського народу Тарасові Шевченку на великому екрані транслювався відеожурнал про історію державотворення, еволюцію державних та народних символів, декламували вірші українських поетів, зокрема і жестовою мовою.

Для відвідувачів тут також було влаштовано цікаву фотовиставку, тематичну книжкову виставку – ілюстрацію, а також виставку «Українська державність», яку представив Музей історії міста Хмельницького.

Для дітей влаштували цікаві і пізнавальні інтерактивні ігри та вікторини, організували локації з виготовлення патріотичних браслетів.

Хмельничани, поціновувачі справжньої української музики тепло та з гучними оплесками зустріли лідера гурту "Мері" Віктора Винника, який виконував патріотичних пісень на підтримку Збройних Сил України.

Під час заходу усі охочі могли долучитися до збору коштів нашим захисникам. Тут працювали волонтери. Наймолодшою серед них була талановита шестирічна дівчинка Софійка Подолянчук, яка пише дитячі казки. Збірку з авторськими казками маленька хмельничанка пропонувала відвідувачам. Усі кошти, виручені від продажу власних творів, планує спрямувати на допомогу ЗСУ.

У сквері також можна було придбати різноманітні вироби ручної роботи.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!