Новини

Фінансова підтримка бізнесу: компенсації та гранти

До уваги роботодавців! Хмельницька обласна служба зайнятості пропонує взаємовигідну співпрацю та фінансову підтримку:

  • мікрогранти до 250 тисяч гривень на створення або розвиток власного бізнесу в рамках урядової програми «єРобота». Обов’язковою умовою надання мікрогранту є створення 1-2 робочих місць залежно від розміру мікрогранту.

Постанова КМУ від 21.06.2022 №738: https://cutt.ly/wLBRc2Y.

  • компенсацію роботодавцям єдиного соціального внеску за працевлаштування безробітних з числа соціально незахищених категорій населення на нові робочі місця та компенсацію єдиного соціального внеску суб’єктам малого підприємництва, які працевлаштовують безробітних на нові робочі місця у пріоритетних галузях економіки, протягом 12 місяців з дня працевлаштування безробітних.

Постанова КМУ від 15.04.2013 №347: https://cutt.ly/FLBWV8D;

  • компенсацію витрат роботодавцю на оплату праці кожної працевлаштованої внутрішньо переміщеної особи у розмірі 6500 грн на місяць упродовж перших двох місяців з дати працевлаштування.

Постанова КМУ від 20.03.2022 №331: https://cutt.ly/mLBQ5xN;

  • компенсацію витрат на оплату праці роботодавцям, які працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб протягом 6 місяців, за направленням служби зайнятості (не вище середнього розміру по регіону). А якщо внутрішньо переміщена особа відноситься до соціально вразливих верств населення, така компенсація може виплачуватись до 1 року.

Постанова КМУ від 8.09.2015 №696: https://cutt.ly/fLBEADX;

  • допомогу по частковому безробіттю виробничим підприємствам та ФОП, якщо вони втратили частину заробітної плати через зупинення чи скорочення виробництва продукції або втратили можливість виконувати роботи чи надавати послуги з виробництва продукції.

Постанова КМУ від 21.06.2022 №702 https://cutt.ly/uLBE4HG;

За більш детальною інформацією звертайтеся за телефонами: (0382) 79-57-40 або (096) 045-60-10, (093) 027-05-11.

Телеграм-чат «Підтримка ДСЗ Хмельницький» https://t.me/Pidtrimka_DCZ_Khmelnitsky.

 

Подати заяву на отримання мікрогранту можна на порталі «Дія».

За програмою «Робота: СВОЯ СПРАВА», для отримання мікрогрантів на створення та розвиток власної справи, вже отримано 101 пакет документів.

Переважна більшість учасників з міст Хмельницького, Кам’янець-Подільського та Шепетівського району, які планують спрямувати кошти здебільшого на придбання обладнання.

Претенденти на мікрогранти, з яких чимало внутрішньо переміщених осіб, планують провадити свою діяльність у сфері послуг. До прикладу це: створення дитячого розважального центру, закладів громадського харчування, автосервісів, пошиття взуття, виготовлення меблів, дизайн інтер’єрів, надання юридичних послуг та послуг у сфері краси.

 

Про найбільш поширені помилки при поданні документів читайте на сайті Державного центру зайнятості https://is.gd/355RID.

Консультацію можна отримати у відділенні Ощадбанку або центрі зайнятості, тел.: (0382) 65-06-06 або (096) 045-60-10.

Телеграм-чат «Підтримка ДСЗ Хмельницький» https://t.me/Pidtrimka_DCZ_Khmelnitsky.

 

 

 

За інформацією

Хмельницького обласного центру зайнятості

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!