Новини

Читачка центральної публічної дитячої бібліотеки Ярина Затилкіна стала переможцем міського етапу конкурсу «Лідер читання»

Бібліотеки працюють, аби регулярно допомагати читачам знаходити «свої» книги та ні за яких обставин не припиняти читати. Для цього книгозбірні організовують творчі заняття, конкурси і піар-акції та залучають до них користувачів, насамперед дітей.

Одним з таких є щорічний конкурс «Лідер читання». Він проходить з метою стимулювати інтерес дітей до читання, зміцнювати роль бібліотек у соціальній адаптації читачів середнього шкільного віку, підвищувати рівень їхнього особистісного розвитку та культурної компетентності, популяризувати найкращі надбання української та світової літератури.

Конкурс «Лідер читання» традиційно проходить у декілька етапів. Цьогоріч І етап у дитячих бібліотеках громади тривав з 6 по 24 червня. Понад 50 читачів, учнів 5-9-х класів, доєдналися до нього. У ІІ етапі взяли участь 20 читачів, серед яких журі обрало переможницю. Нею стала читачка центральної публічної дитячої бібліотеки Ярина Затилкіна. Дівчинка отримала звання «Лідер читання – 2022» і продовжить змагання в наступному етапі, який пройде в Хмельницькій обласній бібліотеці для дітей ім. Т. Шевченка.

«Читаючи книги, людина з часом формує свій власний світогляд, її цінності, переконання та принципи поглиблюються. Багато книг здатні мотивувати й надихнути на самореалізацію. Крім того, людина, що читає, надовго залишається молодою, бо старість починається зі старіння мозку, а захопленому читачеві це не загрожує!», – наголосили бібліотекарки.

До складу журі ІІ етапу увійшли: завідуюча методично-бібліографічного відділу Іванна Білик, поет і голова міської організації НСПУ Віталій Міхалевський, поліціянтка Анна Стрембіцька, тренер-викладач фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» Іван Пасічник, переможниця конкурсу «Книгоманія» Марія Руденька.

Учасники змагалися в різноманітних конкурсах: «Інтелект-старт», «Інформаційне сафарі», «Знайди пару», «Літературний каламбур», «Інтелектуальний марафон». Всі вони були спрямовані на прояв читачами кмітливості, ерудиції, логіки, винахідливості та демонстрації набутих знань.

Родзинкою заходу стали музичні номери від учнів класу сольного співу Хмельницької школи мистецтв «Заріччя».

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!