Новини

В Хмельницькому відкрили центр «Я – Маріуполь»

«Сьогодні разом з міським головою Маріуполя Вадимом Бойченком і нашими командами презентували центр «Я-Маріуполь». Він почав працювати на вулиці Героїв Маріуполя. Тут маріупольці можуть отримати психологічну допомогу, медичну допомогу, соціальну допомогу, юридичну допомогу, продуктовий набір двічі на місяць, раз на місяць – набір побутової хімії. Також є дитяча кімната, де можна залишити малечу на деякий час із вихователями. Кваліфіковані фахівці консультують із усіх питань, що цікавлять відвідувачів. Найзворушливіше у цьому те, що усі працівники тут – теж маріупольці. Свої для своїх. Це не лише соціальна допомога, але й працевлаштування. Було щемко бачити, як люди тут зустрічають сусідів зі своєї вулиці, вчителів школи своїх дітей, просто людей, з якими десь перетиналися у Маріуполі, і радіють, наче рідним... Біда зближує...

Ініціатива створення Центру належить Маріупольській міській раді і міському голові Вадиму Бойченку. Він озвучив її в травні, два тижні тому приїхав у наше місто з робочим візитом, ми показали йому приміщення і взялися його облаштовувати. Бригади працювали вдень і вночі, і сьогодні центр почав працювати і приймав перші сотні відвідувачів. Утримуватися центр також буде цим містом, здебільшого за рахунок міжнародних донорів. Від нас буде максимальна співпраця. Уже сьогодні побачили кілька моментів, над якими ще треба буде попрацювати – медицина, місця в дитячих садках, школах, таборах тощо.

Спілкування з людьми, які бачили справжню біду, втрату рідних, всього майна, хтось бачив на власні очі трагедію Драматичного театру, хтось там рятував друзів - важке, але воно дає додаткову мотивацію пахати на нашу Перемогу, бо всі вони вірять. Вірять в Перемогу і Українське Майбутнє. А вони знають йому ціну. Ми дуже гостинні, але бажаю кожному маріупольцю та гостям із інших міст, що постраждали від війни, якнайшвидше повернутися додому, в мирні українські відбудовані міста», - розповів міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!