Новини

Колектив ВПУ №11 активно волонтерить

Із початком активної фази війни колектив вищого професійного училища №11 активно включився до волонтерського руху. Оскільки одним із профільних напрямків закладу є робота з металом, то працівники зосередилися на цьому. Виготовляли на замовлення військових пічки. Передали захисникам 70 штук, які захисники використовують для обігріву та приготування їжі. Також брали активну участь під час облаштування блокпостів на в’їздах до Хмельницького. Майстри виробничого навчання виготовили понад 700 «їжаків-неваляшок», які необхідні для протидії техніці російських військових - вантажівок, бензовозів, а також колісної броньованої техніки.

«Ми зварювали пластини у бронежилети, волонтери їх випробовували і після цього передавали на фронт. На початку активних дій, коли була надзвичайно висока потреба в захисті для наших захисників, ми виконували такі замовлення. Виготовили 65 комплектів до бронежилетів», - розповів директор закладу Василь Селізар.

Також працівники ВПУ облаштували бомбосховище в центральній частині міста, встановили графік чергувань. В навчальному закладі теж є укриття, де забезпечено цілодобове чергування і мешканці мікрорайону можуть ним користуватися під час повітряних тривог.

Продовжують освітяни плести сітки. Працюють над великими розмірами, які військові використовують для маскування техніки. Уже сплели понад півсотні сіток і робота продовжується.

«Підтримуємо зв’язки з військовими частинами і намагаємося реагувати на потреби захисників. Уже передавали солодощі, продукти довготривалого зберігання, взуття, шкарпетки тощо», - продовжив Василь Михайлович.

Окрім плетіння сіток, збору продуктів харчування, роботи з металом працівники закладу працюють у штабі допомоги вимушеним переселенцям. Допомогли із поселенням 41 переселенцю.

Саме силами ВПУ №11 було виготовлено куби для Алеї Героїв, яка розташована на вулиці Проскурівській. Долучився заклад і до їх монтажу.

Колектив і надалі продовжуватиме активно працювати на спільну перемогу.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!