Новини

Красу України можна побачити у музеї-студії фотомистецтва

У Хмельницькому музеї - студії фотомистецтва (вул. Проскурівська, 56) відбулося відкриття виставки фотоконкурсу №1 «УКРАЇНСЬКА СВІТЛИНА». Представлена експозиція налічує 51 світлину.

Організаторами фотоконкурсу №1 «УКРАЇНСЬКА СВІТЛИНА» є Творча спілка «Спілка фотохудожників Закарпаття» та Хмельницький музей-студія фотомистецтва у рамках презентації «Української фотографічної платформи», створеної за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

На розгляд журі було представлено 569 фотографій 56-ти авторів із різних регіонів України, серед учасників роботи трьох хмельничан: Сергія Зиська, Сергія Успаленка та Олександра Соленцова.

Журі у складі: Олег КУЦЬКИЙ (ЕFIAP, голова Одеської ОО НСФХУ), Борис БЛИЗНЮК (голова ГО «Харківський фотоклуб»), Сергій БУСЛЕНКО (EFIAP/gold, MFIAP, Es.FIAP, FRPS, голова Рівненської ОО НСФХУ), відзначило 16 робіт, які отримали нагороди. Серед переможців і хмельничанин Олександр Соленцов, який здобув перемогу у номінації «Пам'ятки історії, культури, архітектури та містобудування України».

Насолодитися прекрасними краєвидами та цікавими фото нашої країни можна з 13 січня по 1 лютого цього року.

Також під час відкриття відзначили учасників XVI Міжнародного салону художньої фотографії «Фотовернісаж на Покрову, 2021», а саме: Сергія Зиська, Анатолія Іванова, Сергія Успаленка та Олександра Соленцова. Останній отримав одразу три нагороди Салону: «Диплом УкрФото», «Диплом НСФХУ», «Диплом «Простір фото», а також здобув Срібну медаль ХІ Кубку Рівного з фотомистецтва за фото «Під гілками старої яблуні» та Медаль IX Міжнародного конкурсу «Природа моєї країни» за роботу «Осіннє поле з соняхом».

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!