Новини

Близько пів сотні питань розглянули під час чергового засідання виконавчого комітету

Відбулося засідання виконавчого комітету Хмельницької міської ради. Під головуванням міського голови Олександра Симчишина члени виконкому розглянули близько 50 питань порядку денного.

«Фактично всі питання пов’язані із життєдіяльністю міста. Маємо традиційне рішення щодо виділення одноразової матеріальної допомоги. Це вже останнє таке рішення в цьому році. Всі ті суми, які виділили, ми використали, навіть кілька разів додавали, бо була велика кількість заяв. Це кошти на дороговартісне лікування - суми від 2 до 7 тисяч гривень. Цього року, на відміну від попередніх років, ми фактично не маємо заборгованостей за одноразову матеріальну допомогу і виплачуємо її вчасно.

Вчергове виділяємо кошти і фінансуємо 50% вартості навчання для учасників російсько-української війни. За 2021 рік понад 400 тис. грн ми використали на ці потреби і це кількасот осіб, які навчаються чи вже завершили навчання і отримали диплом. З року в рік ми будемо цю тенденцію продовжувати.

Спрощуємо порядок переведення садових будинків в індивідуальні житлові. Це дає можливість людям реєструватися за місцем проживання, відповідно обслуговуватися в амбулаторіях сімейного типу, отримувати субсидії, користуватися усіма іншими перевагами проживання в місті.

Затверджуємо новий титул на Палац спорту і, згідно з цією документацією, будемо добудовувати Палац спорту в наступному році. Додається дуже багато інновацій та змін, пов’язаних з новими видами спорту, з новою аудіовізуальною системою, пропускною системою, з необхідністю проведення змагань рівня чемпіонатів світу та Європи з ігрових видів спорту», - зазначив Олександр Симчишин.

Члени виконкому підтримали проекти рішень щодо виділення матеріальної допомоги на лікування, на суму 239 тис. грн для 80 осіб.

Також затвердили перелік осіб-членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни (АТО/ООС), яким буде надано право безплатного паркування транспортних засобів на відведених майданчиках для паркування в місті Хмельницькому.

«Ми встановлюємо максимальні пільги для членів сімей загиблих у російсько-українській війні та Революції Гідності, де можемо це робити. Кілька місяців тому запровадили дві точки, де є платне паркування і, на жаль, мали випадки, коли інспектори не можуть ідентифікувати автомобіль члена родини загиблого. Рішенням виконкому розроблено механізм, щоб члени родин загиблих мали право на безкоштовне паркування», - сказав міський голова.

Частина рішень стосувалася розміщення зовнішньої реклами, роботи служби у справах дітей, оренди комунального майна, квартирного обліку при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради тощо.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!