Новини

Фотопроект «Жінки, які наближають перемогу» презентували у Хмельницькій міській раді

Напередодні Міжнародного Дня волонтера, який відзначається 5 грудня, в приміщенні Хмельницької міської ради презентували фотопроект «Жінки, які наближають перемогу». Проект представляє фото 50 активних жінок, різного віку, але які мають активну життєву позицію. Ініціаторами виступили ГО «Тепло рідних сердець» та ГО «Подільський центр «Гендерна рада». В зеленій залі міської ради зібралися волонтери, які своєю діяльністю допомагають військовим наближати перемогу України.

«Дуже важливо розуміти, що ти є людина цієї країни. Це надзвичайно важливо, коли нам не байдуже і серця горять любов’ю до людини, країни. Важливо, що це виражається не тільки в словах, але й в діях та вчинках. Одна людина може змінити світ своєю кропіткою працею. Я безмірно поважаю вас за те, що ви робите, за те, що в певний час ви наважилися на важливий крок підтримки і що не відступаєте від свого вибору та рішення», - сказала керуючий справами виконавчого комітету Юлія Сабій, звертаючись до учасників зустрічі.

Мета заходу – привернення уваги до військових подій на сході України, висвітлення ролі жінок-волонтерок та громадських діячок в зміцненні обороноздатності ЗСУ та добровольчих батальйонів, підсилення ролі жінки в сучасному суспільно-політичному житті українського суспільства.

«З початку війни ми побачили скільки жінок-волонтерів долучаються до волонтерської справи: плетуть захисні сітки, костюми, сушать борщі, збирають кошти, в’яжуть шкарпетки та багато іншого. Ми бачимо величезну кількість прохань від військових щодо забезпечення цими речами. Волонтери належать до різних соціальних груп, але мають спільне бажання наблизити перемогу. Кожен може долучитися до волонтерського руху, прийшовши до волонтерського центру на Кам’янецькій, 76. На восьмому році ми бачимо, що велика частина суспільства є байдужою. Цим проектом ми хотіли показати, що якщо ти хочеш захищати свою країну, то не важливо чоловік ти чи жінка і якщо ти хочеш щось змінити, то потрібно долучатися», - зазначила голова громадської організації «Тепло рідних сердець» Леся Стебло.

Виставку фото було уже представлено в Обласному художньому музеї, Національній академії прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького, Обласній бібліотеці для дітей ім. Т. Шевченка.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!