Новини

Хмельничани активно користуються програмою співфінансування робіт з ремонту багатоквартирних житлових будинків

У Програму співфінансування робіт з ремонту багатоквартирних житлових будинків м. Хмельницького на 2020-2024 роки включено великий перелік робіт, які можуть виконати мешканці, сплативши лише частину коштів за виконані роботи. Розмір співфінансування робіт залежить від віку будинку. Чим старіша багатоповерхівка, тим більшу суму спрямовують з казни міста.

Цього року, у рамках програми, виконано значний обсяг ремонтних робіт. Замовником робіт є Управління житлової політики і майна Хмельницької міської ради, яке залучає для їх виконання підрядні організації.

Мешканці двоповерхових будинків №№ 46 і 48, що на вул. Міцкевича (мікрорайон Гречани), скористались Програмою співфінансування і таким чином капітально відремонтували шатрові покрівлі своїх будинків. Ремонт даху кожного з них обійшовся їм лише у 10 % від загальної вартості робіт. Решту 90 % витрат на себе взяв міський бюджет.

За інформацією відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду управління житлової політики і майна, крім цих будинків, на умовах співфінансування, виконано низку капітальних ремонтних робіт у багатоповерховому будинку на вул. Проскурівській, 65, зокрема, торік капітальний ремонт м’якої покрівлі і трубопроводів водовідведення, цього року – трубопроводів водопостачання.

На 23-х об’єктах, у межах програми співфінансування робіт з ремонту багатоквартирних житлових будинків, виконано поточні ремонти:

  • м’якої покрівлі – на вулиці Бандери, 10/2,
  • заміна трубопроводів водопостачання – на вул. Зарічанській, 44, вул. Володимирській, 77, на проспекті Миру, 78/2 (минулого року у трьох під’їздах, цьогоріч ще у трьох) та на проспекті Миру, 92/1, в якому відремонтовано трубопроводи і водопостачання, і водовідведення.

Крім цього, у п’ятнадцятьох багатоквартирних будинках замінено віконні та дверні блоки (проспект Миру, 65/4, вул. Хотовицького, 16/1, провулок П’яскорського, 6, вул. Чорновола, 110 та інших).

 

Аби скористатися програмою, варто звернутися до Управління житлової політики і майна за адресою: місто Хмельницький, вул. Проскурівська, 1, або за номером телефону: 79-57-65.

Із програмою співфінансування та умовами участі можна ознайомитись за посиланням.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!