Новини

На честь українських Героїв відкрили пам’ятні дошки на фасаді СЗОШ №1

Напередодні Дня захисників і захисниць України на фасаді спеціалізованої загальноосвітньої школи №1 відкрили пам’ятні дошки Героям російсько-української війни Павлу Дияку та Валерію Дерешу. Обидва військовослужбовці є випускниками цього навчального закладу.

Сьогодні на території СЗОШ №1 зібралися рідні, представники влади, побратими, волонтери, вчителі та учні школи.

Згадуючи Героїв мати Валерія Дереша зазначила, що може охарактеризувати сина одним словом – «доброволець», адже з самого початку бойових дій на Сході нашої держави Валерій не ховався, а прийняв рішення йти і обороняти Україну.

«Дякую усім присутнім та ініціаторам відкриття дошки за вашу небайдужість та пам’ять», - сказала пані Євгенія.

 

Дереш Валерій Костянтинович народився 03.05.1982 року в місті Хмельницькому.

Навчався у Хмельницькій спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1. Закінчив Хмельницький національний університет.

Виконував бойове завдання на Сході України. Рядовий міліції батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Свята Марія».

Загинув у результаті ДТП 22.02.2015 року при виконанні службового обов’язку на дорозі Донецьк-Маріуполь.

Похований в Городоцькому районі, с. Купин.

Звання «Почесний громадянин міста Хмельницького» Дерешу Валерію Костянтиновичу присвоєно за жертовність, героїзм, незламність духу у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, посмертно.

 

Дияк Павло Станіславович народився 27.11.1970 року в м. Хмельницькому.

Навчався у Хмельницькій спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1, Хмельницькому професійно-технічному училищі №7. Прапорщик Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Загинув 12.07.2014 року біля населеного пункту Маринівка Шахтарського району Донецької області.

Указом Президента України від 26.07.2014р. №619/2014 нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Похований на кладовищі мікрорайону Гречани.

Звання «Почесний громадянин міста Хмельницького» Дияку Павлу Станіславовичу присвоєно за жертовність, героїзм, незламність духу у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, посмертно.

Після відкриття пам’ятних дошок присутні поклали квіти та схили голови в хвилині мовчання за українськими Героями.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!