Новини

У Хмельницькому активно будують Палац Спорту

«Активно будуємо Палац Спорту, не збавляючи темпів, паралельно коригуємо проект. Готовність об’єкту сьогодні вже понад 67%. Плюс підведено вже фактично усі мережі.

Завжди радію, коли відвідую цей грандіозний і масштабний об’єкт! Не раз говорив, що це моя маленька мрія.

Цього року маємо пристойне фінансування в розмірі 95 млн грн з державного бюджету, за що дякуємо. Частина цих коштів ще в стадії використання. Дуже сподіваємося, що отримаємо ще 55 млн грн до кінця року.

Загалом на Палац Спорту вже використано майже 185 млн. грн. З міського бюджету майже 60 млн грн, з державного бюджету в різні роки 125 млн грн.

Об’єкт буде суттєво іншим, ніж у першому проекті. Зміни пов’язані з новими вимогами для проведення матчів, змагань і турнірів, які б відповідали усім європейським вимогам, більшою кількістю видів спорту, які будуть використовуватися.

Інший, значно сучасніший фасад, сучасні системи вентиляцій, пожежної безпеки, спортивний звук, 2 види освітлення, регулювання шуму, кілька видів різного покриття для різних видів спорту, забезпечення вимог до телетрансляцій найвищого рівня, система телеповторів, 3000 місць на головній арені, забезпечення відповідної пропускної системи через штрих-коди, електронні квитки, відеоспостереження, більша кількість роздягалень, туалетів, додаткових 4 зали для тренувань тощо.

Це все те, що дасть змогу використовувати Палац Спорту для проведення змагань світового рівня з різних видів спорту, яких раніше не було враховано в початковому проекті. Також у Палаці Спорту можна буде проводити різні концерти, виставки, форуми і т.д.

Вірю, що саме спільними зусиллями зможемо презентувати вже Палац Спорту та наступної осені провести перші спортивні змагання.

Працюємо далі…» - написав Хмельницький міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі Фейсбук.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!