Новини

В Хмельницькому вшанували видатного українця Михайла Грушевського

Сьогодні виповнюється 155 років від дня народження видатного історика, визначного державного і громадсько-політичного діяча Михайла Грушевського. З цієї нагоди керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій разом із представниками депутатського корпусу міської ради поклали квіти до пам’ятної дошки Михайлу Грушевському.

Пам’ятний знак на фасаді Хмельницького залізничного вокзалу відкрили у листопаді 2017 року з нагоди 100-річчя Української революції 1917-1920 років. Місце для встановлення дошки обрали не випадково, адже є документально підтверджені факти про те, що Михайло Грушевський був саме на вокзалі у Проскурові.

«Михайло Грушевський - постать знакова, але й неоднозначна. Він показав, що Україна – це країна, яка має йти своїм шляхом. Сьогодні ми можемо говорити про Михайла Грушевського як про людину, яка зробила вагомий крок до того, щоб Україна була незалежною», - зазначила Юлія Сабій.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!