Рішення міської ради

Про затвердження Положення про надання проїзних документів окремим категоріям громадян Хмельницької міської територіальної громади

 

ХМЕЛЬНИЦЬКА МІСЬКА РАДА


Рішення позачергової восьмої сесії

№11 від 23.09.2021 р.

 

 

Про затвердження Положення про надання проїзних документів окремим категоріям громадян Хмельницької міської територіальної громади

 

Розглянувши пропозицію виконавчого комітету, керуючись законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», розпорядженням Кабінету Міністрів України «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Хмельницької області» від 12.06.2020 № 727-р, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Положення про надання проїзних документів окремим категоріям громадян Хмельницької міської територіальної громади згідно додатку.

2 Визнати такими, що втратили чинність рішення Хмельницької міської ради від 06.08.2008 № 13, від 24.06.2009 № 3, від 12.01.2009 № 15.

3. Відповідальність за виконання рішення покласти на заступника міського голови М.Кривака.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, соціальної політики, гуманітарних питань та розвитку громадянського суспільства, свободи слова та інформації.

 

Міський голова  О. СИМЧИШИН

 

Додаток

до рішення сесії міської ради

від 23.09.2021р. №11

ПОЛОЖЕННЯ

про надання проїзних документів окремим категоріям громадян Хмельницької міської територіальної громади

 

І.  Загальні положення

1.1. Положення розроблене з метою забезпечення соціального захисту багатодітних сімей, сімей де виховуються діти з інвалідністю та діти з особливими освітніми потребами, жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня» та якісного надання соціальних послуг перекладачами-дактилологами Хмельницької обласної організації УТОГ, соціальними працівниками Хмельницького благодійного фонду «Хесед Бешт», соціальними педагогами і сурдоперекладачем Хмельницького міжшкільного навчально-виробничого комбінату, соціальними працівниками Хмельницького обласного благодійного фонду «Карітас». Положення розроблено відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про охорону дитинства», Указу Президента України «Про почесні звання України» від 29 червня 2001 року №476/2001, постанови Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 року №176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту». Даним Положенням визначаються підстави та порядок надання їм права на пільговий проїзд міським електричним транспортом.

1.2. Багатодітною, відповідно до статті 1 Закону України «Про охорону дитинства», є сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує. До складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, - до закінчення закладів освіти, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

1.3. Пільговий проїзд встановлюється щороку рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради на підставі списків багатодітних сімей, списків дітей з інвалідністю, списків дітей з особливими освітніми потребами, які подаються Департаментом освіти та науки, списків жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», списків перекладачів-дактилологів, які подаються обласною організацією УТОГ, списків соціальних працівників, які подаються Хмельницьким благодійним фондом «Хесед Бешт», списків соціальних педагогів і сурдоперекладача, які подаються  Хмельницьким міжшкільним навчально-виробничим комбінатом, списків соціальних працівників, які подаються  Хмельницьким обласним благодійним фондом «Карітас».

1.4. Кошти на пільговий проїзд у міському електричному транспорті передбачаються у бюджеті Хмельницької міської територіальної громади.

1.5. Реалізація права на пільговий – безкоштовний проїзд міським пасажирським транспортом проводиться шляхом:

1.5.1. надання багатодітним сім’ям, в яких виховується 4 і більше дітей, одного щомісячного проїзного квитка;

1.5.2. надання багатодітним сім’ям, в яких виховується 3 дітей, одного щомісячного проїзного квитка при наявності довідки про малозабезпеченість, яка надається Хмельницькому комунальному підприємству «Електротранс»;

1.5.3. надання багатодітним сім’ям, діти яких відвідують навчальні заклади Хмельницької міської територіальної громади та фактично проживають на території Хмельницької міської територіальної громади щомісячного проїзного квитка;

1.5.4. надання щомісячного проїзного квитка жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня» і які не користуються правом безкоштовного проїзду згідно чинних нормативно-правових актів України;

1.5.5.  надання щомісячних проїзних квитків  перекладачам – дактилологам Хмельницької  обласної організації УТОГ;

1.5.6. надання щомісячних проїзних квитків соціальним працівникам Хмельницького благодійного фонду «Хесед Бешт»;

1.5.7. надання щомісячних проїзних квитків соціальним педагогам та сурдоперекладачу Хмельницького міжшкільного навчально-виробничого комбінату;

    1.  

1.5.8. надання щомісячних проїзних квитків соціальним працівникам Хмельницького обласного благодійного фонду «Карітас»;

1.5.9. надання  щомісячного проїзного квитка батькам дітей з інвалідністю (з розрахунку на кількість дітей);

1.5.10. надання щомісячного проїзного квитка батькам дітей з особливими освітніми потребами, в тому числі, які фактично проживають на території Хмельницької міської територіальної громади та є учнями/вихованцями закладів освіти Хмельницької міської територіальної громади (з розрахунку на кількість дітей).

 

ІІ. Порядок видачі проїзних квитків

2.1. Видача проїзних квитків проводиться у межах кошторисних призначень.

2.2. Видача безкоштовних проїзних квитків багатодітним сім’ям, батькам дітей з інвалідністю, батькам дітей з особливими освітніми потребами, жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», перекладачам-дактилологам Хмельницької обласної організації УТОГ, соціальним працівникам Хмельницького благодійного фонду «Хесед Бешт», соціальним педагогам та сурдоперекладачу Хмельницького міжшкільного навчально-виробничого комбінату, соціальним працівникам Хмельницького обласного благодійного фонду «Карітас», проводиться щомісяця Хмельницьким комунальним підприємством «Електротранс» згідно списків затверджених виконавчим комітетом Хмельницької міської ради, під підпис отримувача.

2.3. Щомісячно по закінченню звітного місяця  Хмельницьке комунальне підприємство «Електротранс» подає в управління праці та соціального захисту населення рахунок на оплату проїзних квитків, із списком осіб, що їх отримали.

2.5. Управління праці та соціального захисту населення на підставі поданих документів перераховує кошти Хмельницькому комунальному підприємству «Електротранс».

 

ІІІ. Прикінцеві положення.

3.1. Положення набуває чинності з дня його затвердження рішенням сесії Хмельницької міської ради.

 

Начальник управління праці та соціального захисту населення  С. ВОРОНЕЦЬКИЙ

Секретар міської ради В. ДІДЕНКО

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!