Новини

Міська дитяча лікарня отримала надсучасний реанімобіль для неонатальної допомоги

Сьогодні в міській дитячій лікарні презентували надсучасний реанімобіль для неонатальної допомоги.

«Авто зможе перевозити діток у кризових станах навіть вагою менше 1 кілограма. Тут є кювез на амортизації, ШВЛ з 8 режимами вентиляції, апаратура стеження, інкубатор, інфузійний насос та багато іншого. Вартість реанімобіля – 4,5 млн грн, де більше 3 мільйонів – американське та швейцарське медичне обладнання. Спеціалісти стверджують, що в країні таких «палат інтенсивної терапії» на колесах одиниці, а у області це перша.

Реанімобіль буде обслуговувати діток, що потребують неонатальної допомоги, не лише з міста, а й області.

Крім цього, ремонтуємо відділення екстренної (невідкладної медичної допомоги), травмпункту та реанімації міської дитячої лікарні. Роботи плануємо завершити у 2022 році. Загальна площа 1722 кв. м. Їхня вартість понад 18 млн грн. Відділення повністю оновимо, в тому числі й технічно. Працюємо далі…», - розповів міський голова Олександр Симчишин.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!