Новини

Микола Ваврищук відповів на телефонні звернення хмельничан

Відбулася пряма телефонна лінія “Міська влада відповідає”. Цього разу з жителями міської територіальної громади спілкувався заступник міського голови Микола Ваврищук. Впродовж відведеної години у зеленій залі міської ради пролунало 9 дзвінків. Звернення стосувалися благоустрою територій, роботи комунальних служб, будівництва тощо.

Так, мешканці будинку № 209, що на вул. Проскурівського підпілля, звернулися з проханням облаштувати у дворі дитячий майданчик та встановити лавочки.

Хмельничанка, яка мешкає у будинку №11 у провулку Соборному, просила перенести в інше місце контейнерний майданчик, що наразі розташований на вулиці Соборній, до прикладу, у двір ЦНАПу.

Микола Ваврищук пообіцяв заявниці вивчити це питання і найближчим часом туди направити спеціальну комісію. Заступник міського голови також розповів заявниці, що у Хмельницькому активно виконуються роботи з благоустрою, а саме обладнання сміттєвих майданчиків підземними контейнерами для збору сміття (перші такі майданчики з’явилися у 2018 році), а також майданчиками закритого типу. А вивезенням та утилізацією твердих побутових відходів займається ХКП "Спецкомунтранс".

Ще одна хмельничанка, що проживає у двоповерховому будинку №12 на вул. Пушкіна, просила навести лад у під’їздах, на прибудинковій території, а також пофарбувати фасад будинку.

Микола Васильович порадив мешканцям цього житлового будинку скористатися міською Програмою співфінансування робіт з ремонту багатоквартирних житлових будинків, адже чим старший будинок, тим більший відсоток коштів, які місто надає з бюджету.

Хмельничани щодня бачать скільки впродовж останніх років ремонтується доріг, прибудинкових територій. І, відповідно, звертаються зі своїми проханнями. Так, пенсіонерка з вулиці Пушкіна звернула увагу заступника міського голови на недобудовану дорогу, що пролягає вздовж автобусного маршруту №54 в напрямку садівничого товариства «Електроніка».

Це звернення направлено на розгляд Департаменту інфраструктури міста.

Мешканець вулиці Ганжі, що у мікрорайоні Лезневе, цікавився коли буде завершено будівництво централізованої каналізації.

Відповідаючи на запитання, заступник міського голови Микола Ваврищук зазначив, що за наявності бюджетних призначень роботи будуть продовжені. За інформацією управління капітального будівництва, першу чергу збудованої каналізації вже передано в експлуатацію МКП «Хмельницькводоканал».

Зареєстровано також звернення, що стосуються спорудження будинку №2-А на вулиці Кам’янецькій та введення в експлуатацію ще однієї багатоповерхівки, що на вулиці Лісогринівецькій, 4.

Щодо останнього звернення, заступник міського голови відповів, що з боку міської влади все зроблено, підготовлено всі необхідні документи. А з 16 вересня вже можна буде подати декларацію про готовність об’єкта будівництва.

Жодне звернення хмельничан заступник міського голови Микола Ваврищук не залишив без належної уваги та детального роз’яснення. Конкретні доручення з порушених питань надано керівникам відповідних виконавчих органів міської ради.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!