Новини

Ситуація з масовим захворюванням у НВО №1 стабілізувалася

У міській раді відбувся брифінг для представників ЗМІ стосовно ситуації масового захворювання дітей у навчального-виховному об’єднанні №1, на якому представили результати лабораторних досліджень. У брифінгу взяли участь заступники міського голови Михайло Кривак і Роман Примуш, начальниця Хмельницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Леся Кравчук, в.о. генерального директора ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров`я України” Микола Габрикевич.

Ситуація з масовим захворюванням у НВО №1 стабілізувалася. У Хмельницькому НВО №1 відновлять навчання орієнтовно 22-го вересня. До цього часу в закладі планують ще раз провести дезінфекцію, зробити повторні лабораторні дослідження та вилучити продукти харчування.

«15 осіб, які поступили до інфекційної лікарні з НВО №1 (14 дітей та 1 дорослий), проліковані. Двох виписано ще у п’ятницю, шістьох - сьогодні. Залишається семеро, які завтра-післязавтра, в залежності від особливостей перебігу, будуть виписані додому. Ситуація стабілізувалася, - зазначив заступник міського голови Роман Примуш. - Аналогічна ситуація по амбулаторних хворих. Усі 92 дитини, які захворіли, завершують амбулаторне лікування і вже зможуть приступити до навчального процесу».

Заступник міського голови Роман Примуш звернув увагу присутніх представників ЗМІ на те, що перебіг захворювання усіх, хто був госпіталізований до Хмельницької інфекційної лікарні, середньої важкості.

В.о. генерального директора ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров`я України” Микола Габрикевич розповів, що персонал харчоблоку НВО №1 лабораторно обстежено, у чотирьох працівниць виявили стафілокок. Золотистий стафілокок також знайшли у стравах, які споживали учні в їдальні.

Начальниця Хмельницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Леся Кравчук розповіла, що на підставі лабораторних досліджень, за порушення, виявлені у ході інспектування, на керівника навчального закладу складено протокол про адміністративну відповідальність, яка передбачає штрафні санкції.

«Сьогодні також було прийнято рішення про вилучення з обігу всіх харчових продуктів, які були наявні у харчоблоці (молочна продукція (масло солодковершкове, сир твердий український), рослинна продукція). Вся ця продукція підлягає утилізації і знешкодженню, - зазначила Леся Кравчук. – Надалі ми будемо контролювати проведення санітарних робіт у цьому закладі, якісної дезінфекції і також відбору змивів на відповідні показники. Після цього буде відновлено роботу цього закладу освіти».

Відкрито кримінальне провадження, в ході якого з’ясують усі обставини. Наразі ведеться слідство, яке визначить винних у ситуації, що склалася.

«Ті працівники, в яких виявлене захворювання, наразі відсторонені від роботи і перебувають на лікуванні. Всі вони проходили медичний огляд перед тим, як приступили до роботи. Ми зараз ініціюємо питання про проведення позачергових медичних оглядів усіх працівників харчоблоків навчальних закладів міської громади, щоб уникнути подібних ситуацій в інших закладах». - зазначив заступник міського голови Роман Примуш.

 

Докладніше – тут.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!