Громадський бюджет (Бюджет участі)

 

З 4 квітня 2024 року розпочинається прийом громадських проєктів у рамках Програми бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) Хмельницької міської територіальної громади. Обсяг коштів на реалізацію одного проєкту - до 350 тис. гривень.

 

 

 

 

Громадський бюджет (Бюджет участі) - процес взаємодії Хмельницької міської ради та її виконавчих органів з мешканцями Хмельницької міської територіальної громади, направлений на залучення їх до участі у бюджетному процесі шляхом прийняття рішень щодо розподілу визначеної Хмельницькою міською радою частини бюджету громади через подання відповідних ініціативних проєктів розвитку, спрямованих на вирішення пріоритетних проблем населених пунктів Хмельницької міської територіальної громади та їх мешканців, та проведення відкритого громадського голосування за такі проєкти.

 

Щорічна процедура та порядок реалізації Бюджету участі передбачає наступні етапи:

  • затвердження параметрів Бюджету участі на плановий рік;
  • подання проєктів;
  • оцінка та прийняття проєктів до голосування;
  • голосування за проєкти;
  • визначення проєктів-переможців;
  • звітування про результати реалізації проєктів.

 

Подавати та голосувати за проєкти — на е-сервісі «Громадський бюджет», який функціонує на українській веб-платформі електронної демократії e-dem.ua, яка створена в рамках швейцарсько-української програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що реалізується Фондом Східна Європа у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України та фінансується Швейцарією.

Протоколи засідань Комісії з питань Бюджету участі

Нормативне забезпечення

Склад Комісії з питань Бюджету участі
Звіти про виконання Бюджету участі

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!