Новини

Обговорили спільний план дій щодо розвитку інфраструктури хмельницьких ринків

Сьогодні Хмельницькі ринки залишаються вагомою складовою наповнення бюджету міста і традиційною базою його подальшого розвитку. Тривалий час ринки міста функціонували без суттєвої модернізації та розвитку інфраструктури. Спад економіки в умовах дії карантинних обмежень та зменшення купівельної спроможності громадян спричинили зниження і торговельної діяльності на ринках.

Спільна позиція міської ради та керівників ринків, торгових рядів та майданчиків, Громадської організації «Асоціація Хмельницьких ринків» – необхідні зміни та конкретні дії у напрямку розвитку, модернізації та реконструкції інфраструктури ринків міста Хмельницького, зокрема, розташованих по вул. Геологів та Львівське шосе, на яких здійснюють торговельну діяльність, забезпечуючи функціонування ринків, значна кількість жителів міста.

За результатами проведених робочих нарад, зустрічей та зборів напрацьовано низку питань, поставлено завдання, які потребують вирішення як зі сторони міської ради, так і з боку ринків. Аби узгодити план спільних дій, завдання, які виконуватимуть структурні підрозділи міської ради, а також керівники ринків й Асоціація Хмельницьких ринків, обговорити можливість допомоги депутатів різних рівнів, зібралися на чергову зустріч, яка відбулася у міській раді.

Учасники зібрання, яке проходило під головуванням заступника міського голови Романа Примуша, вкотре обговорили проблемні питання, що стосуються створення належних умов для роботи ринків, розташованих на Львівському шосе та вулиці Геологів, та визначили спільний план дій щодо таких питань: водовідведення, інвентаризації земель, проведення аудиту електромереж, організації транспортного сполучення, ремонту дорожнього покриття по вул. Геологів, проїзду Козловського, організації навчання суб’єктів господарювання з просування онлайн – формату торгівлі та низки інших питань.

«Раніше ми з вами обговорювали плани, зараз переходимо до конкретних дій за напрямками. Хочемо їх з вами обговорити. Деякі заходи ми уже здійснюємо, додалися ще пропозиції від Асоціації Хмельницьких ринків. На виїзній нараді, яка відбулася цього тижня, ми обговорили ще низку рішень, які маємо здійснити» - зазначив заступник міського голови Роман Примуш, звертаючись до присутніх.

Заступник начальника управління торгівлі Світлана Гаврилюк поінформувала керівників ринкових структур, які входять до «Асоціації Хмельницьких ринків», про зустрічні кроки міської влади в плані вирішення визначених проблемних питань, наголосивши що допомога у їх вирішенні надаватиметься у межах її повноважень та реальних можливостей.

Зокрема, вже вирішується питання ремонту дорожнього покриття проїзду Козловського. Після цього, за словами Світлани Гаврилюк, розглядатиметься можливість організації нового автобусного маршруту, який курсуватиме по цьому проїзду. Розв’язується питання щодо відведення поверхневих вод з вул. Геологів та проїзду Козловського (проведено обстеження з представниками проектної організації, розглянуто питання технічної можливості прокладання труб водовідведення під залізничними коліями, проектанту запропоновано визначити вартість проектних робіт, а ринкам – замовити виготовлення проектно-кошторисної документації). Окрім того, одним із варіантів поліпшення відведення дощових вод з території ринків є очистка дна русла річки Плоскої через існуючу водопропускну споруду під залізничними коліями (поблизу прв. Козловського), що дасть можливість понизити рівень води річки у місці пропуску під коліями (отримано лист-згоду від Укрзалізниці на виконання зазначених робіт). Визначено місце та виготовлено схему будівництва нової транспортної зупинки із заїзною кишенею на Львівському шосе (перенесення існуючої зупинки громадського транспорту «Речовий ринок» вперед (в напрямку руху з центру міста). Вирішується питання щодо будівництва автомобільного тунелю (прокол під залізницею) для поліпшення транспортного сполучення з ринками. У 2018 році виготовлено ПКД, лобіюється питання щодо включення проекту до Національної програми «Велике будівництво».

Позитивно вирішуються й низка інших проблемних питань з метою розвитку інфраструктури ринків, поліпшення умов діяльності підприємців та зручності хмельничан і гостей міста, які відвідують хмельницькі ринки.

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!