Новини

В міській раді приймали делегацію із Литовської Республіки

Сьогодні до Хмельницької міської ради завітала делегація на чолі із Надзвичайним та Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарасом Сарапінасом. Під час зустрічі обговорили співробітництво між Литовською Республікою та Україною в сферах економіки, освіти та культури. Також до складу делегації входили комерційний аташе Литовської Республіки в Україні Сєргєюс Тіхоміровас, аташе з питань культури Литовської Республіки в Україні Іна Кнюрєнє, генеральний директор компанії «Айті Про» Редас Лаукіс.

На початку спілкування заступник міського голови Роман Примуш коротко презентував наше місто. Окремо зупинився на позитивній співпраці із литовським містом-побратимом Шауляй.

«Пане посол, ми щиро раді вас вітати в нашому місті. Міжнародна співпраця для Хмельницького є одним із пріоритетних напрямів розвитку і ми беремо участь в різних проектах. Зокрема, в проекті щодо модернізації нашого сміттєзвалища, модернізації наших каналізаційно-насосних станцій та утеплення закладів освіти. Активно працюємо з Радою Європи. Така співпраця відбувається постійно», - розповів Роман Примуш.

В свою чергу Вальдемарас Сарапінас наголосив, що підприємці Литовської Республіки також відкриті та зацікавлені у співпраці.

«Україна є одним із найкращих друзів Литви. Ми бачимо можливість розвитку в сферах безпеки, економіки, історії, культури», - зазначив Вальдемарас Сарапінас.

В ході спілкування Роман Борисович наголосив, що Хмельницький надзвичайно зацікавлений у співпраці, зокрема, в напрямках залучення литовських компаній в розвиток індустріального парку. Також українську сторону цікавить співпраця із литовськими підприємствами в сферах легкої, харчової промисловості та машинобудування.

Гості висловили зацікавленість в ознайомленні із інвестиційним паспортом, де можна було б побачити майданчики для ведення бізнесу в Хмельницькому.

Окремо говорили про співпрацю в галузі освіти, а саме про розробки компанії «Айті Про» та їх використання в навчальному процесі.

На завершення спілкування сторони висловили переконання в подальшій співпраці.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!