Новини

Багатофункціональний спортивний майданчик відкрили у ЗОШ №13

Сьогодні в загальноосвітній школі ім. М. Чекмана №13 свято – тут відкрили багатофункціональний спортивний майданчик. Тут можна займатися різними видами спорту - волейболом, баскетболом, гандболом, міні-футболом. Учні освітнього закладу будуть проводити уроки фізкультури, адже майданчик має спеціальне покриття, яке сприяє комфортним заняттям спортом. Також тут зможуть займатися і мешканці мікрорайону. Із такою приємною подією школярів та лезневчан привітав міський голова Олександр Симчишин.

«Фактично, це повністю нове будівництво на місці колишнього пустиря з величезною кількістю мереж, пожежним резервуаром. Ми коли вперше привезли проектантів, то на їх думку тут будівництво спортивного майданчика було не можливе, але в Лезневе ми не змогли більше знайти місця, де можна було б побудувати спортивний майданчик, тому вирішили, що ми реалізуємо цей проект саме тут і ми його реалізували. Тепер на місці колишнього пустиря і надзвичайно занедбаної території ми маємо хороший спортивний майданчик. Будівництво тривало менше року. Ми розпочали будівництво майданчика в другій половині 2020 року, перед тим провівши велику частину робіт з перенесення мереж та підготовки самої ділянки. Вартість майданчика понад 2 млн грн, зважаючи на необхідність проведення саме підготовчих робіт.

Цей майданчик певно зі всіх най більш довгоочікуваний. Я вперше загорівся бажанням будувати спортивний майданчик в Лезневому ще у 2012 році, коли був депутатом міської ради і з 2016 року ми вишуковували таку можливість. В 2020 році почали, в 2021 році збудували. Це перший майданчик зданий в цьому році. Найближчим часом плануємо відкрити спортивний майданчик на території НВК №31, до початку навчального року відкриємо спортивний майданчик в селі Пирогівці, яке входить в межі Хмельницької територіальної громади, і в цьому році, у вересні-жовтні, відкриємо спортивний майданчик у ЗОШ №22 та першу чергу спортивного комплексу в ЗОШ №12. За цю каденцію, кожна школа, де дозволяє можливість, буде мати свій спортивний майданчик, плюс з десяток спортивних майданчиків буде в дворах, і кожне село, яке ввійшло в територіальну громаду і має школу, буде мати спортивний майданчик», - розповів міський голова Олександр Сергійович.

Школа у мікрорайоні Лезневе може похвалитися чималими здобутками своїх учнів як у спортивній сфері, так і в культурній. Діти продемонстрували свої вміння та отримані нагороди. Також подарували присутнім мистецькі номери.

Після завершення урочистих заходів на полі нового майданчику одразу ж розпочався товариський матч з міні-футболу.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!