Новини

Тривають виїзні наради на агропідприємствах Хмельницької громади

Сьогодні у рамках проведення виїзних нарад щодо розгляду поточного стану та прогнозів роботи агропідприємств Хмельницької міської територіальної громади заступник міського голови Роман Примуш разом з працівниками управління економіки міської ради відвідали ФГ «Маїсс» с. Копистин.

Основним видом діяльності ФГ «Маїсс» є вирощування зернових і технічних культур. Крім того, у господарстві діє високотехнологічна молочно-товарна ферма. Голова фермерського господарства Олег Федорук поділився здобутками та ознайомив представників міської влади з перспективами розвитку галузі у 2021 році.

В господарстві проводиться оновлення матеріально-технічних ресурсів та покращуються умови утримання великої рогатої худоби, нарощується виробництво. Станом на сьогодні в господарстві утримується 2875 гол. ВРХ, в т.ч. 850 гол. корів. З початку року вироблено 5648 тонн молока (137% до минулого року).

Загальна площа сільськогосподарських угідь на території Хмельницької міської територіальної громади складає 3,3 тис. га. Під урожай 2021 року станом на 24 травня 2021 року посіяно 900 га – озимої пшениці, кукурудзи на зерно 1000 га, 875 га соняшнику. Для забезпечення тварин грубими і соковитими кормами на підприємстві є 421 га кормових угідь та посіяно 150 га кукурудзи на силос.

Підприємство активно долучається до розвитку соціальної інфраструктури населених пунктів Копистинського та Богданівецького старостинських округів.

Довідково:

Станом на сьогодні сільськогосподарські підприємства Хмельницької міської територіальної громади завершили комплекс весняно-польових робіт. Під урожай 2021 року сільськогосподарськими культурами засіяно 15,9 тис. га. угідь, з них озимі зернові займають 3,2 тис. га, крім того 1,9 тис. га озимого ріпаку, ярих зернових та зернобобових посіяно 7,5 тис. га, цукрових буряків 233 га, соняшнику 2,7 тис. га, кукурудзи на зерно 6,8 тис. га, сої 167, кукурудзи на силос 150 га.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!