Новини

Відбувся черговий інформаційний депутатський день

Під головуванням секретаря Хмельницької міської ради Віталія Діденка відбувся інформаційний депутатський день. В ході роботи депутати заслухали інформацію про виконання Комплексної програми профілактики попередження адміністративних правопорушень та покращення забезпечення громадського правопорядку для жителів міста Хмельницького на 2016-2020 роки. Про виконання програми розповів начальник управління патрульної поліції в Хмельницькій області Олег Роо.

Звітуючи перед депутатами, Олег Роо зазначив, що протягом п’яти років працівники патрульної служби виявили та зафіксували понад 185 тисяч адміністративних правопорушень по Хмельницькій області.

Управління патрульної поліції в місті Хмельницькому має багато напрямків роботи, серед яких є функції реагування екіпажів на виклики та повідомлення громадян на лінію «102», реагування на порушення правил дорожнього руху, реагування на порушення громадської безпеки, контроль за роботою перевізників, забезпечення порядку під час масових акцій та інші.

Протягом звітного періоду на гарячу лінію «102» надійшло більше 388 тис. викликів, в середньому близько 200 викликів на добу. Середній час доїзду складає 8-9 хвилин від отримання виклику екіпажем і приїздом на місце.

«Створено відділ зв’язків з громадськістю. Цей відділ є одним із пріоритетних, адже запобігання порушенням та формування позитивного іміджу є важливим. Особливо важливою є просвітницька робота в закладах освіти», - зазначив Олег Роо.

В 2018 році було запущено велопатруль. Підрозділ є перспективним, працівники патрулюють територію парків ім. Чекмана та Молодіжного, також охоплюють вулицю Проскурівську.

Складною є ситуація із перевищенням швидкості. 90% випадків дорожньо-транспортних пригод стаються саме через перевищення швидкості руху. Для відстеження випадків таких порушень патрульні використовують прилади TruCam.

Цікавили депутатів питання співпраці патрульної поліції та комунальних підприємств під час виконання ремонтних робіт на дорожній мережі міста, фіксації пошкодження комунального майна під час дорожньо-транспортних пригод тощо. Особливо наголошували на швидкій та результативній комунікації в таких випадках.

Також депутати запитували як діяти громадянам якщо вони виявили паркування на газонах, а екіпаж поліції не приїздить на виклик.

«Працівники контактного центру сортують виклики, виходячи із пріоритетності. Якщо екіпаж не прибув, потрібно ще раз звернутися на телефонну лінію «102» та залишити скаргу. На подані скарги проводиться службове розслідування із подальшими наслідками», - наголосив Олег Анатолійович.

«Я прошу щоб це спілкування було ефективним, щоб була результативна комунікація із комунальними підприємствами і депутатами, адже до них звертається багато хмельничан», - зазначив, підсумовуючи розгляд питання Віталій Діденко.

Також депутати ознайомилися із роботою державного підприємства «Хмельницьке лісомисливське господарство». Міські обранці виїхали на територію підприємства, де мали можливість поспілкуватися стосовно діяльності цього підприємства.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!