Новини

У Хмельницькому відзначили День Європи в Україні

День Європи – День спільних цінностей, спільної історії європейських націй. З нагоди відзначення Дня Європи в Україні 15 травня у місті Хмельницькому у парку «Молодіжний», розташованому на березі річки Південний Буг, відбулися різноманітні заходи: інформаційні локації, музика, фудкорти, спортивні розваги. Розпочалися вони о 13-ій годині і тривали до пізнього вечора.

Усі, хто завітав на святкування, мали можливість не лише розважитись, а й пізнати щось нове і цікаве, віртуально помандрувати визначними місцями країн Європи, оглянути тематичні експозиції, ознайомитися з іноземною літературою і навіть переглянути свіжий номер газети.

Учні закладів загальної середньої освіти міста, у яких діють Євроклуби (гімназія №2, СЗОШ №1, ЗОШ №22, СЗОШ №29, СЗОШ №8, НВО №5 імені С. Єфремова, НВК №9, Колегіум імені В. Козубняка, ТБЛ імені А. Мазура), використовуючи свої знання з іноземних мов, розповідали хмельничанам про цікаві факти, історію, символіку, національну культуру, традиції та видатних особистостей найбільших європейських країн, а саме: Великобританії, Німеччини, Данії, Італії, Ірландії, Іспанії, Бельгії, Греції та сусідньої Польщі.

Не менш цікавими, пізнавальними та активними для дорослих і дітей були локації, організовані управлінням молоді та спорту міської ради: настільні ігри, пазли, квести, ігрові види спорту, руханки тощо. Найспритніші отримали призи та подарунки.

Під час святкування Дня Європи у Молодіжному парку лунали джазові композиції та класичні твори європейських композиторів у виконанні Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру та гурту «GRACE».

Також був організований фудкорт від рестораторів міста. Тут можна було скуштувати страви багатьох європейських країн.

А гарне фото на згадку про подію можна було зробити на різноманітних і яскравих фотозонах.

Завершилося святкове дійство переглядом просто неба французької комедійної кінострічки «1+1».

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!