Новини

В Хмельницькому затвердили концепцію системи енергетичного менеджменту міської громади

Під час чергової сесії Хмельницької міської ради депутати затвердили концепцію системи енергетичного менеджменту Хмельницької міської територіальної громади.

Сьогодні витрати на енергоресурси займають значну частину у видатках міського бюджету і мають стійку тенденцію до зростання. Основна частина енергоресурсів споживається бюджетними установами/комунальними підприємствами Хмельницької міської територіальної громади.

Прийнята Концепція енергетичного менеджменту – це система управління енергетичною інфраструктурою громади для скорочення витрат та ефективним використанням енергоресурсів, яка спирається на політику сталого енергетичного розвитку, має чіткі цілі та завдання, відповідну організаційну структуру, кадрове та інформаційне забезпечення, особливі процедури планування, впровадження, оцінки діяльності у сфері енергоспоживання.

Метою системи енергоменеджменту є формування професійних управлінських механізмів та прийняття рішень в сфері енергетичного функціонування громади, які повинні забезпечити:

− оптимізацію структури споживання енергоресурсів;

− підвищення ефективності використання всіх видів енергоресурсів;

− покращення якості надання енергетичних послуг та можливостей для їх регулювання;

− налагодження енергоефективної експлуатації будівель;

− скорочення викидів парникових газів, розвиток екологічно орієнтованої економіки та підвищення якості життя;

− формування ощадної поведінки у споживачів енергетичних послуг;

− впровадження системи стимулювання ощадного використання енергоресурсів на всіх рівнях управління;

− скорочення використання бюджетних коштів на придбання енергоресурсів;

− залучення інвестицій у процеси технологічної та енергоефективної модернізації інфраструктури громади.

Система енергетичного менеджменту громади поєднала в собі весь перелік завдань, які стосуються контролю за енергоспоживанням, планування видатків на придбання енергоресурсів, ефективної експлуатації будівель, енергоефективного проектування, будівництва та реконструкції об’єктів, залучення інвестицій.

Впровадження ефективної системи енергоменеджменту є одним із першочергових завдань у реалізації політики сталого енергетичного розвитку Хмельницької територіальної громади.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!