Проекти рішень виконавчого комітету

Про внесення на розгляд сесії міської ради пропозиції «Про внесення змін в додаток 2 до рішення 19 сесії Хмельницької міської  ради «Про затвердження «Програми підтримки обдарованих дітей м. Хмельницького» та Положення про стипендію міської ради для обдар

Про внесення на розгляд сесії міської ради пропозиції «Про внесення змін в додаток 2 до рішення 19 сесії Хмельницької міської  ради «Про затвердження «Програми підтримки обдарованих дітей м. Хмельницького» та Положення про стипендію міської ради для обдарованих дітей» від 21.01.2001р. № 6»

 

        Розглянувши клопотання управління культури і туризму міської ради,  керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

         1. Внести на розгляд сесії міської ради пропозицію   про внесення змін в додаток 2 до рішення 19 сесії Хмельницької міської ради «Про затвердження «Програми підтримки обдарованих дітей м. Хмельницького» та Положення про стипендію міської ради для обдарованих дітей» від 21.01.2001р. № 6, виклавши його в новій редакції, додається.

         2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови  М. Кривака та управління культури і туризму.

 

Міський  голова    О. СИМЧИШИН

 

                                                                                                  Додаток

        до рішення виконавчого комітету

 від «     »_________________2021

 

ПОЛОЖЕННЯ

про стипендії  міської ради для обдарованих дітей Хмельницької міської територіальної громади

(нова редакція)

 

1. Загальні положення

  1.1. Стипендії міської ради для обдарованих дітей (далі стипендії) засновуються з метою виявлення та підтримки обдарованих дітей, стимулювання творчості та засвідчення їх особистих досягнень.

            1.2. Стипендії присуджуються обдарованим дітям віком від 8 до 18 років, які досягли найвищої виконавської майстерності, стали лауреатами конкурсів різних рівнів, проводять активну творчу діяльність, вносять вагомі здобутки у розвиток культури міської територіальної громади у таких жанрах:

            - музичному (фортепіано, скрипка, духові інструменти, народні інструменти) –                  чотири стипендії;

            - образотворчому та декоративно - прикладному - дві стипендії;

            - вокальному (народний, академічний, естрадний спів) - три стипендії;

            - хореографічному (народна, сучасна, бальна, класична хореографія) - чотири                       стипендії;

             - театральному - одна стипендія.

1.3. Чотирнадцять стипендій присуджуються терміном на один календарний рік

 з 01 січня кожного поточного року.

2. Порядок визначення претендентів на стипендію

             2.1. Для організації роботи з розгляду, відбору та висунення кандидатів на стипендію     створюється комісія по присудженню стипендії (далі комісія), яку очолює заступник міського голови. До складу комісії входять: депутати міської ради, спеціалісти управління культури і туризму, викладачі-методисти, старші викладачі  мистецьких шкіл, провідні діячі культури і мистецтва.

       2.2. Склад комісії затверджується рішенням виконавчого комітету Хмельницької   міської ради.

            2.3. Керівництво роботою комісії здійснює голова комісії, а у разі його відсутності - заступник голови комісії. Веде протокол засідання  відповідальний секретар комісії.

            2.4. Комісія зобов’язана не пізніше ніж за 30 днів до засідання надати інформацію в засоби масової інформації про відбір кандидатів для присудження стипендій та опублікувати зміст Положення.

            2.5. Комісія проводить засідання до 10 листопада поточного року щорічно.

            2.6. Засідання комісії є правочинним, якщо на ньому присутні не менше як дві третини її складу.

            2.7. Присудження стипендій дозволяється через чотири роки.

           2.8. Рішення про присудженню стипендій приймається голосуванням більшістю голосів присутніх членів комісії. Кожен член комісії голосує не більше як за 14 претендентів на стипендії для обдарованих дітей.

2.9. Комісія має право змінювати кількість стипендій у жанрах в залежності від досягнень учнів у конкурсах різних рівнів.

2.10. Рішення комісії оформляється протоколом, який подається у десятиденний строк на розгляд міського голови та затверджується розпорядженням міського голови.

3. Порядок висування претендентів

            3.1. Кандидатури для присудження стипендій можуть висувати: мистецькі навчальні заклади, середні, вищі навчальні заклади мистецької освіти, управління культури і туризму, заклади культури міста шляхом клопотання на ім’я голови комісії.

            3.2. До клопотання про присудженню стипендій додаються такі документи:

- розгорнута характеристика кандидата на присудження стипендій, у якій висвітлюються його досягнення за попередні два роки, за підписом керівника установи чи організації, де навчається кандидат, з обов’язковою інформацією про претендента: прізвище, ім’я, по - батькові, дата народження, домашня адреса, телефон;

            - копія свідоцтва про народження або копія паспорта кандидата на стипендію;

            - копія дипломів, грамот, які засвідчують перемоги у конкурсах, виставках, олімпіадах, фестивалях різних рівнів;

            - копія довідки про присвоєння ідентифікаційного коду.

            3.3. Пропозиції щодо кандидатур на присудження стипендій подаються комісії до

01 листопада кожного поточного року.

4. Фінансування видатків, пов’язаних з виплатою стипендій

            4.1. Виплата стипендій здійснюється за рахунок коштів  бюджету Хмельницької міської територіальної громади, передбачених в кошторисі доходів і видатків управління культури і туризму Хмельницької міської ради.

4.2. Розмір стипендій складає 30% від мінімальної заробітної плати.

4.3. Щомісячну виплату стипендій здійснює централізована бухгалтерія закладів культури міста при управлінні культури і туризму  відповідно до розпорядження міського голови.

                                                                                                                                

Керуючий справами виконавчого комітету Ю.САБІЙ

Начальник управління культури і туризму А. РОМАСЮКОВ

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!