Проекти рішень виконавчого комітету

Про створення комісії з розгляду заяв щодо звільнення інших категорій осіб  від плати за надання соціальних послуг установами підпорядкованими управлінню праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради та затвердження Положення про неї

Про створення комісії з розгляду заяв щодо звільнення інших категорій осіб  від плати за надання соціальних послуг установами підпорядкованими управлінню праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради та затвердження Положення про неї

 

Розглянувши клопотання управління праці та соціального захисту населення,  керуючись Законом України «Про соціальні послуги», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 № 587 «Про організацію надання соціальних послуг», виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

       1.  Створити комісію з розгляду заяв щодо звільнення від плати за надання соціальних послуг установами підпорядкованими управлінню праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради  згідно з додатком 1.

       2.   Затвердити Положення про  комісію щодо звільнення від плати за  надання соціальних послуг установами підпорядкованими управлінню праці та соціального захисту населення  Хмельницької міської ради згідно з додатком 2.   

       3.  Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови М. КРИВАКА.

 

Міський голова    О. СИМЧИШИН

 

  Додаток 1

  до рішення виконавчого комітету

  від _____________ № ________

 

СКЛАД

комісії з розгляду заяв щодо звільнення інших категорій осіб від плати за надання соціальних послуг установами підпорядкованими управлінню праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради

 

Голова комісії:

КРИВАК Михайло Михайлович

 

-

                                                                              

заступник міського голови;

Заступник голови комісії:

ВОРОНЕЦЬКИЙ Словян Ількович

 

-

                                                                                                                                                 начальник управління праці та соціального захисту населення

Секретар комісії:

ТРОЯНОВСЬКА Олена Миколаївна

 

-

 

завідуюча  сектором відділу грошових виплат та компенсацій;

 

 

 

Члени комісії:

 

 

 

БОЖОК Роман Васильович

-

юрисконсульт мiського центру соцiальної пiдтримки та адаптації;

ВОВЧЕМИС Тетяна Іванівна

-

заступник директора міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг);

КОВТУН Денис Леонідович

-

заступник начальника фінансового управління -  начальник бюджетного відділу;

КОЛОМІЄЦЬ Алла Олександрівна

-

начальник відділу організаційно-інформаційної роботи та взаємодії з об’єднаннями громадян;

КОНОВАЛОВ Юрій Васильович

-

заступник начальника управління праці та соціального захисту населення;

МЕЛЬНИЧУК Євгенія Степанівна

-

заступник начальника управління праці та соціального захисту населення;

СТАРЦУН Дмитро Миколайович

-

директор міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

ЧЕРНИШ Людмила Миколаївна

-

завідувач сектором  відділу бухгалтерського обліку та звітності управління праці та соціального захисту населення

 

 

 

 

Начальник управління праці та соціального захисту населення  С. ВОРОНЕЦЬКИЙ

 

  Додаток 2

  до рішення виконавчого комітету

  від _____________ № ________

 

Положення

про  комісію з розгляду заяв щодо звільнення інших категорій осіб від плати за надання соціальних послуг установами підпорядкованими управлінню праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради

1.Загальні положення

1.1. Комісія з розгляду заяв щодо звільнення від плати за надання соціальних послуг установами підпорядкованими управлінню праці та соціального захисту населення утворюється рішенням виконавчого комітету Хмельницької  міської ради.

1.2. Комісія у своїй діяльності керується  Конституцією  України  та законами України, Указами  Президента України та постановами Верховної Ради України,  прийнятими відповідно до Конституції України та законів України, Законом України «Про соціальні послуги», актами Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства соціальної політики, інших центральних органів виконавчої влади, розпорядженнями міського голови, рішеннями сесій міської ради та виконавчого комітету, Порядком звільнення від сплати за соціальне обслуговування, надання соціальних послуг установами підпорядкованими управлінню праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради, а також даним  Положенням.

2. Повноваження комісії

            2.1. Основними завданнями комісії є розгляд заяв громадян, які потребують звільнення від плати за соціальне обслуговування, надання соціальних послуг в підпорядкованих управлінню праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради установах .

            Комісія розглядає заяви та приймає рішення щодо звільнення від плати за надані соціальні послуги.

2.2. За результатами розгляду заяв комісією виноситься рішення:

- про звільнення особи від плати за надання соціальних послуг у межах поточного бюджетного року;

- про відмову у звільненні від плати за надання соціальних послуг.

2.3. У випадку прийняття рішення про звільнення від плати за надання соціальних послуг, видатки, пов’язані із наданням соціальних послуг громадянам, компенсуються за рахунок видатків, передбачених кошторисами надавачів послуг.

2.4. Комісія має право:

- робити запити та отримувати у встановленому порядку від місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, а також громадян інформацію, необхідну для виконання покладених на неї завдань;

 - залучати у встановленому порядку до участі у своїй роботі представників місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, а також громадян для одержання більш детальної інформації для об’єктивного вирішення питання;

- організовувати і проводити в тому числі, з виїздом на місце проживання, вивчення та аналіз умов проживання осіб, які звернулися за звільненням від плати за соціальне обслуговування, надання соціальних послуг.

 2.5. Інформаційне, організаційне, матеріально-технічне забезпечення діяльності комісії здійснює управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради .

3. Організація діяльності комісії

3.1. Організаційною формою роботи комісії є її засідання, що проводяться за необхідністю.

3.2. Персональний склад комісії затверджується рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради.

3.3. Засідання комісії є правомочним, якщо на ньому присутні більш, як половина її членів.

3.4. Головою комісії є заступник міського голови,  який згідно з розподілом обов'язків організовує роботу з питань соціального захисту населення.

3.5. Голова комісії:

- скликає і проводить засідання комісії, дає відповідні доручення заступникові, секретарю та членам комісії.  У межах своєї компетенції:

- затверджує план проведення засідання;

- організовує обговорення заяв та інших питань щодо роботи комісії;

- виносить на голосування пропозиції, які надійшли від присутніх членів комісії.

У разі відсутності голови комісії його обов’язки виконує заступник. Секретар комісії забезпечує підготовку документів, які згідно законодавства дають право на звільнення інших категорій громадян від плати за надання соціальних послуг, оформляє протоколи засідань.

3.6. На засіданні комісії ведеться протокол, який підписується головою комісії або особою, яка виконує на засіданні його обов’язки, та секретарем.

3.7. Рішення приймається на засіданні комісії шляхом відкритого голосування.  Голова комісії має вирішальний голос, якщо при прийнятті рішення голоси членів комісії розділилися порівну. Рішення комісії вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало понад 50 % членів комісії, присутніх на засіданні, та оформлюється протоколом.

3.8. Член комісії, який не підтримує рішення, може викласти у письмовій формі свою окрему думку, що додається до протоколу засідання.

3.9. Протокол засідання комісії оформляється не пізніше як на третій день після його проведення і підписується головою та секретарем комісії. Витяг з протоколу засідання комісії надається надавачу послуг. Заява громадянина та інші документи, які розглядались комісією, залучаються до особової справи заявника.

Відповідальність за правильність оформлення документів та своєчасність їх подання на розгляд комісії несе керівник установи до якої надійшло звернення.

На засідання комісії можуть запрошуватися представники управлінь та відділів міської ради, підприємств, установ, організацій та об'єднань громадян.

 

Керуючий справами виконавчого комітету  Ю.САБІЙ

Начальник управління праці та соціального захисту населення С.ВОРОНЕЦЬКИЙ

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!