Новини

Переможців Чемпіонату Європи з важкої атлетики відзначили грошовою винагородою

Переможці Чемпіонату Європи Аліна Марущак та Дмитро Чумак та їх тренери отримали від міського голови сертифікати на одноразову грошову виплату!

«Пишаємося щоразу, коли наш гімн грає під час нагородження на змаганнях такого рівня! - звернувся до спортсменів міський голова Олександр Симчишин. - Ми запровадили матеріальну мотивацію за такі результати, бо впевнені, що спорт потрібно підтримувати і популяризувати. Дуже сподіваємося, що матимемо медалі і на прийдешніх Олімпійських іграх».

Нагадаємо, кілька днів тому 24-річна українка Аліна Марущак стала чемпіонкою Європи з важкої атлетики у ваговій категорії до 81 кг. Спортсменка з Хмельницького з перевагою у кілька кілограмів виграла «золото».

Хмельницький важкоатлет Дмитро Чумак виграв «золото» чемпіонату Європи у ваговій категорії до 109 кілограмів - за сумою двоборства він підняв 407 кг! Українець завоював "золото" в поштовху та в сумі двоборства!

Вага до 109 кілограмів - олімпійська, тому результат Євро-2021 буде врахований в олімпійській кваліфікації.

За ініціативи міського голови грошові винагороди за високі спортивні результати на змаганнях міжнародного рівня виплачуються спортсменам (командам), які зайняли перше - третє місце у складі збірних команд України на офіційних міжнародних змаганнях з олімпійських видів спорту, неолімпійських видів спорту, які входять до програми Всесвітніх ігор, Всесвітніх ігор з єдиноборств, Всесвітньої шахової олімпіади тощо, а також тренерам (тренерам-викладачам), які брали безпосередню участь у підготовці спортсмена (команди) призерів та які готували їх не менше 2 років до дати виконання результативних показників.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!