Новини

Олександр Симчишин відповідав на онлайн-звернення хмельничан

Сьогодні відбувся традиційний онлайн-прийом громадян з особистих питань. На запитання хмельничан відповідав міський голова Олександр Симчишин. В першу чергу міський голова давав відповіді на запитання попередньо залишені під анонсом, після того відповідав на запитання, які з’являлися під час трансляції онлайн-прийому.

Також Олександр Сергійович зазначив, що зважаючи на велику кількість запитань, після завершення прямого ефіру заступники, керівники структурних підрозділів нададуть відповіді на запитання.

Значна частина питань стосувалася роботи дошкільних навчальних закладів та навчання школярів молодшого шкільного віку.

«В «червоній» зоні постанова Кабміну дозволяє працювати садочкам та навчатися учням 1-4 класів. В дитячих садочках спостерігаємо відвідуваність на рівні 52-54%. В садочки приводять дітей ті, хто не має можливості залишити їх вдома і це не тільки критична інфраструктура, це лікарі, пожежники, працівники підприємств, які вироблять те, без чого ми не можемо жити. Ми вважаємо, що садочки мають працювати. Щодо учнів 1-4 класів – ми залишаємо очну форму навчання. Рівень захворюваності ми моніторимо постійно і за цей тиждень кількість активних хворих серед учнів, педагогічних працівників зменшується, є стабілізація. Там де виявляються ковідні хворі клас йде на дистанційне навчання. Станом на вчора таких класів було 14», - підкреслив міський голова.

Коментуючи питання стосовно заборони непродуктових ринків Олександр Симчишин сказав наступне: «Ми знайшли юридичну можливість і дали доступ підприємцям до їх торгових точок, залишили підприємцям можливість мінімальної мобільності - робота–на виніс, онлайн-доставка. Не можливо відкрити ринки, якщо це заборонено постановою кабміну».

Декілька питань стосувалися омолодження дерев на вулицях міста.

«Ми вже багато років проводимо омолодження дерев в такий спосіб ми продовжуємо життя дереву, покращуємо інфраструктуру. Омолодження, яке проводить наше комунальне підприємство по зеленому будівництву і благоустрою міста, це правильне омолодження. Є питання, коли омолодження проводиться іншими службами і зрізається вся крона. Це вбивство дерев і ми реагуємо та шукаємо хто це зробив», - зазначив міський голова.

Цікавилися хмельничани і коли запрацює нова школа у мікрорайоні Озерна.

«До кінця року буде завершено будівництво закладу і після цього почне роботу. Ця школа забере 700 дітей», - розповів Олександр Симчишин.

Також міський голова наголосив, що щотижня проводиться пряма телефонна лінія та онлайн-прийом громадян, які мають за мету посили комунікацію між хмельничанами та владою.

Частина дописувачів отримала усні роз’яснення, інші питання було зафіксовано та взято на контроль. Ті ж, хто залишив електронну чи поштову адреси, отримають письмові відповіді.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!