Новини

До уваги пасічників та аграріїв

Алгоритм взаємодії пасічників, аграріїв та органів місцевого самоврядування передбачений Інструкцією з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин, затвердженої Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2021 року №338. Цим наказом також затверджено:

- План породного районування бджіл; 

- Порядок видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки; 

- Порядок реєстрації пасіки.

З основними причинами отруєння бджіл засобами захисту рослин; профілактикою отруєння бджіл засобами захисту рослин; установленням факту отруєння бджіл засобами захисту рослин; наданням допомоги постраждалим від отруєння бджолиним сім’ям, а також бланками ветеринарно-санітарного паспорта пасіки, заяви про видачу ветеринарно-санітарного паспорта пасіки та заяви про реєстрацію пасіки можна ознайомитись за посиланням.  

   

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!