Новини

Від 8 квітня у Хмельницькому діятимуть додаткові карантинні обмеження

Сьогодні на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалено рішення прийняти до виконання пункт 1 протоколу № 7 позачергового засідання комісії з питань ТЕБ і НС облдержадміністрації від 05 квітня 2021 року щодо заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території області.

У зв᾽язку із цим вирішено:

  • Керівникам непродовольчих ринків забезпечити доступ підприємців до робочих місць для здійснення адресної доставки замовлень, відправки онлайн-замовлень та на виніс.
  • Суб’єктам господарювання, розташованих на непродовольчих ринках, здійснювати діяльність шляхом застосування адресної доставки замовлень, відправки онлайн-замовлень та на виніс.
  • Заборонити суб’єктам господарювання, яким дозволено продовжувати діяльність в умовах обмежень, приймання відвідувачів з розрахунку більше однієї особи на 10 кв. метрів загальної площі.
  • Управлінню транспорту та зв’язку організувати з 08 квітня 2021 року спеціальні перевезення на тролейбусних та міських/приміських автобусних маршрутах загального користування (які курсують в межах Хмельницької міської територіальної громади), за умови наявності під час таких перевезень у пасажирів засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно та з дотриманням відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, в межах кількості місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.
  • Перевізникам, які здійснюють перевезення пасажирів, забезпечити на період дії установленого на території Хмельницької міської територіальної громади карантину:

1) пільгові перевезення пенсіонерів за віком, в робочі дні - починаючи з 10:00 год. до 16:00 год., у вихідні та святкові дні - без часових обмежень;

2) спеціальні перевезення здійснювати щоденно, транспортні засоби (тролейбус/автобус) обладнати табличками «Спеціальні перевезення».

  • Рекомендувати підприємствам, установам, організаціям максимально перейти на дистанційну форму роботи, окрім підприємств критичної інфраструктури.
  • Обмежити на території Хмельницької міської територіальної громади прийом громадян структурними підрозділами, виконавчими органами та комунальними підприємствами міської ради, крім надання невідкладних послуг населенню.

Термін дії вказаних обмежень - від 8 до 18 квітня 2021 року.

Протоколи засідань комісії ТЕБ і НС № 2 від 18 березня 2021 року, розділ 3 протоколу № 3 від 26 березня 2021 року та протокол № 4 від 02 квітня 2021 року скасовано.

 

Протокол № 5 позачергового засідання комісії виконкому Хмельницької міської ради з питань

техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 06 квітня 2021 року.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!